Κρέας στα γαλλικά στο φούρνο. Μια κλασική συνταγή για το κρέας στα γαλλικά, ψημένο στο φούρνο. Αρωματικό πολύ τρυφερό λιώνει στο στόμα. Η συνταγή χρησιμοποιεί: το βόειο κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το τυρί και το αυγό.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Χοιρινός λαιμός 1,5 κιλό.
6 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
Μίγμα από τέσσερις πιπεριές
Λίγα κλωναράκια θυμάρι
Για την προετοιμασία της σάλτσας για το ψήσιμο
50 γρ. βούτυρο
5 τραπέζι. σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
150 γρ τυρί γραβιέρα ή παρμεζάνα
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μερίδες, πιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε κλωναράκια θυμάρι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
2. Ψιλοκόβουμε τρία κρεμμύδια σε κυβάκια και τα υπόλοιπα τρία σε ροδέλες.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη.
4. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κύβους σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
5. Και τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία της σάλτσας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε εκεί το αλεύρι και το τηγανίζουμε για περίπου τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Αν πάλι δεν μπορέσατε να τους ξεφορτωθείτε, τότε πρέπει να στραγγίσετε τη σάλτσα και να την τρίψετε μέσα από ένα κόσκινο. Λάβετε υπόψη ότι η σάλτσα θα είναι πολύ πηχτή. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά.
6. Αφαιρέστε την έτοιμη σάλτσα από τη φωτιά και μετά από ένα λεπτό προσθέστε το τυρί, ανακατεύοντας τα πάντα καλά.
7. Βάζουμε το αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες.
8. Αλατίζουμε ελαφρά το κρέας, αλλά αν η σάλτσα είναι αρκετά αλμυρή, τότε δεν μπορείτε να προσθέσετε αλάτι.
9. Βάλτε το κρέας σε μια στρώση στις ροδέλες κρεμμυδιού, και τηγανητά κρεμμύδια πάνω.
10. Περιχύνουμε το κρέας με σάλτσα τυριού.
11. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών. Αλλά ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το κρέας. Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για ψήσιμο, ανάλογα με τον φούρνο. Στο τέλος του ψησίματος χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150C. Εάν η κρούστα αρχίσει να καίγεται, τότε πρέπει να καλυφθεί με αλουμινόχαρτο.
Το κρέας είναι πολύ τρυφερό και ζουμερό. Η σάλτσα στη διαδικασία μαγειρέματος γίνεται πιο ογκώδης και από πάνω σχηματίζεται μια κατακόκκινη κρούστα τυριού.
Και ΜΗΝ παραλείψετε το θυμάρι / Αυτή είναι μια απολύτως απαραίτητη γεύση που πρέπει να υπάρχει σε αυτό το «γαλλικό» κρέας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://coocook.me/