Σπιτικά τουλουμπάκια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά

    0
    367

    Σπιτικά τουλουμπάκια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά. Τα πιο λαχταριστά τουλουμπάκια και φτιαγμένα από τα χεράκια σας; Ε, ναι! Λοιπόν το πολίτικο αυτό γλυκάκι που είναι ευρέως γνωστό και ως λουκουμάς της Ανατολής, κάνει μικρούς και μεγάλους να τους τρέχουν τα σάλια.

    Τα αγαπημένα τουλουμπάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας και να γλυκαθούμε χωρίς προηγούμενο!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    Για τη ζύμη:

    2 κούπες νερό

    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

    1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

    2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

    3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

    1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

    Για το σιρόπι:

    3 κούπες ζάχαρη

    3 1/2 κούπες νερό

    2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

    1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

     

    Εκτέλεση

    Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη για 30-35 λεπτά, ώσπου να σκουρύνει. Βγάζουμε το μείγμα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

    Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας γερά με ένα ξύλινο κουτάλι για 4-5 λεπτά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

    Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα με 2 λεπτά διαφορά μεταξύ τους και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ. Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά ώσπου η ζύμη μας να γίνει στιλπνή και κολλώδης.

    Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις πιάσει τη σωστή θερμοκρασία (βουτάμε τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας και σχηματίζονται μικρές φουσκάλες – αν αφρίζει έντονα, ρίχνουμε τη θερμοκρασία) ξεκινάμε το τηγάνισμα. Πιέζουμε τη σακούλα και μόλις βγει ένα τουλουμπάκι μέγεθος που θέλουμε το κόβουμε με ψαλίδι. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε όσα τουλουμπάκια χωράει το τηγάνι κ.ο.κ.

    Όταν ένα τουλουμπάκι ροδίσει ομοιόμορφα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Μόλις στραγγίσει το βουτάμε στο κρύο σιρόπι και το βάζουμε στην άκρη για σερβίρισμα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

    Προσαρμογή από συνταγή: https://www.enimerotiko.gr/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !