Kρεμμυδόπιτα – Λαχταριστή, λιώνει στο στόμα!! Την κρεμμυδόπιτα τη συνατάμε, κυρίως, στην Μύκονο που φτιάχνεται με μια ποικιλία ντόπιων τυριών και θεωρείται από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά του νησιού.
Με μικρές παραλλαγές, από τη μυκονιάτική εκδοχή, η κρεμμυδόπιτα είναι μια εύκολη πίτα, πολύ νόστιμη μιας και τα κρεμμύδια όταν μαγειρεύονται δίνουν πολύ γλυκά αρώματα στον ουρανίσκο μας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Υλικά για το φύλλο πίτας
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Αλάτι
Για την κρεμμυδόπιτα
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
100γρ φέτα
3 μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε πολύ καλά να γίνει ένα ωραίο μαλακό μείγμα.
Ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά.
Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, τα δύο φύλλα, τη γέμιση κοιτάζοντας να πάει σε όλα τα σημεία ομοιόμορφα και από πάνω τα άλλα δύο φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο ή με μια μείξη τυριών.
Αν σας αρέσει η ποικιλία λαχανικών πείτε «ναι» σε μια κουταλιά γλυκού καλαμποκιού.
Αντί για 4 φύλλα μπορείτε να βάλετε δύο από κάτω να τα κάνετε μεγαλύτερα και να καλύψετε τη γέμιση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
The post appeared first on: https://www.iefimerida.gr/