Σορμπέ σπιτικό πεπόνι χωρίς ζάχαρη.

    0
    303

    Σορμπέ σπιτικό πεπόνι χωρίς ζάχαρη. Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού!

     

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    1 πεπόνι, γλυκό και ώριμο
    2 κουτ. σουπ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
    1 κουτ. σουπ. χυμός λεμονιού
    Φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου ( για την διακόσμηση )

     

    Εκτέλεση

    Κόβετε το πεπόνι σας στην μέση.

    2) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ξεσποριάζεται το πεπόνι σας.

    3) Κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

    4) Στρώνετε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα.

    5) Τοποθετείτε στο ταψάκι με την λαδόκολλα το κομμένο πεπόνι σας.

    6) Ανοίγετε την κατάψυξη και τοποθετείτε το ταψάκι με το κομμένο πεπόνι.

    7) Αφήνετε το κομμένο πεπόνι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει.

    8) Μόλις περάσουν οι 4 ώρες και παγώσει το πεπόνι σας ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και βγάζετε το ταψάκι με το κομμένο πεπόνι σας.

    9) Ακουμπάτε το πεπόνι σας σε έναν πάγκο εργασίας και το αφήνετε για 5-10 λεπτά περίπου να μαλακώσει λίγο.

    10) Όταν περάσουν τα 5-10 λεπτά μαλακώσει λίγο το πεπόνι το αδειάζετε μέσα σε έναν πολυκόφτη ή μούλτι.

    11) Συνεχίζετε προσθέτοντας μέσα στον πολυκόφτη ή μούλτι τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.

    12) Ξεκινάτε τον πολυκόφτη ή μούλτι με πολτοποιείτε τα υλικά σας μέχρι να προκύψει μία λεία αλλά
    παγωμένη υφή ( δεν θέλετε να λιώσουν τελείως τα υλικά σας ).

    13) Μόλις προκύψει μία παγωμένη και λεία υφή σταματάτε τον πολυκόφτη ή μούλτι.

    14) Αδειάζετε το μείγμα που προέκυψε σε ένα μεταλλικό μπολ.

    15) Κόβετε μία μεμβράνη διαφανή και σκεπάζετε το μπολ σας να εφάπτεται στην επιφάνεια του.

    16) Κλείνετε με το καπάκι το σκεύος ή με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη.

    17) Αφήνετε το μπολ με τα υλικά σας στην κατάψυξη για 1/2 ώρα.

    18) Όταν περάσει η 1/2 ώρα ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και βγάζετε το σκεύος σας από αυτήν.

    19) Αφαιρείτε την μεμβράνη από το σκεύος.

    20) Με την βοήθεια μίας μεγάλης κουτάλας ανακατεύετε τα υλικά σας αρκετά καλά.

    21) Κόβετε ξανά μία μεμβράνη και καλύπτετε το σκεύος σας.

    22) Σκεπάζετε το σκεύος σας με ένα καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη.

    23) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για άλλη μία φορά μετά από 1/2 ώρα.

    24) Τέλος αφήνετε το σορμπέ σας στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    25) Μόλις περάσουν οι 2 ώρες και θέλετε να σερβίρετε το σορμπέ σας το βγάζετε σας από την κατάψυξη, το αφήνετε 5-10 λεπτά εκτός αυτής να μαλακώσει και το σερβίρετε.

    26) Διακοσμείτε το σορμπέ σας με φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου.

    ( tips )

    1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το σορμπέ σας την ώρα που το σερβίρετε με κομματάκια πεπονιού.

    2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού.

    3) Εάν θέλετε μπορείτε για να κάνετε το σορμπέ σας πιο γλυκό να προσθέσετε ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή ή μαύρη.

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    The post appeared first on: https://cityvibes.gr/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !