Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού.

    0
    Syntages-matinas.gr - Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού.
    Syntages-matinas.gr - Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού.

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού. Ξέρεις να φτιάχνεις Κρουασανάκια; Αν όχι δες μία συνταγή για Κρουασανάκια με με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού, που θα σου αρέσουν πραγματικά για την νοστιμιά τους και για το πόσο αφράτα είναι!

    VIA : Hacer’in Lezzetleri

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο You Τube! 👉 https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ. Από Hacer’in Lezzetleri  ~

     

    Συστατικά

    • 470 γρ. αλεύρι
    • 95 ml νερό
    • 170 ml γάλα
    • 50 ml φυτικό λάδι
    • 20 γρ. ζάχαρη
    • 10 γρ. μαγιά
    • 1 αυγό
    • 5 γρ. αλάτι
    • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

     

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ασπράδι, το αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε κάνοντας μία μαλακή ζύμη.

    Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη, με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.

    Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την παίρνουμε και τη χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια, με τα οποία ανοίγουμε δέκα φύλλα στο μέγεθος μικρού πιάτου.

    Έπειτα, παίρνουμε τα πέντε φύλλα και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο πιάτο. Το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε από πάνω του το δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε ξανά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε στο πέμπτο φύλλο το οποίο δεν βουτυρώνουμε. Τέλος, τυλίγουμε το πιάτο με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Σε άλλο πιάτο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

    Βγάζουμε το πρώτο πιάτο από το ψυγείο και παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο. Χωρίζουμε το φύλλο αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια κάθε μέρος σε πέντε.

    Βάζουμε στη εξωτερική πλευρά κάθε τριγώνου που έχει σχηματισθεί τριμμένο τυρί και ρολάρουμε.

    Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και τέλος, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

    Τα υπέροχα κρουασανάκια μας είναι έτοιμα!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 💕

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here