Κριτσίνια με καρότο και ελιά χωρίς γλουτένη. Πανεύκολα, υγιεινά, θρεπτικά και χωρίς γλουτένη! Διάλεξα αλεύρι ρεβιθιού για να προσθέσω πρωτεΐνη και λιναρόσπορο για ω3. Το καλαμποκάλευρο δίνει crunchiness και wonderful γεύση! Τα παιδιά τα λατρεύουν και τρώγονται μετά μανίας! Δεν μπορείς να βρεις αυτήν την υπεροχότητα, πρέπει να την φτιάξεις..!!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
140 γρ καλαμποκάλευρο
60 γρ αλεύρι φαγόπυρο
60 γρ αλεύρι ρεβυθιού
20 γρ αλεύρι λιναρόσπορο
1/2. κ. γ. baking powder
130 γρ νερό
30 γρ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
10-15 ελιές ψιλοκομμένες
1 μικρό καρότο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν κ το αλάτι. Μετά ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά. Δεν πειράζει να είναι σφιχτή γιατί θα μαλακώσει με την ελιά και το καρότο που θα προσθέσουμε. Ζυμώνουμε ξανά και φτιάχνουμε τα κριτσίνια σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά στον αέρα.
Τώρα, μπορείτε να βάλετε στα κριτσίνια ότι γεύση θέλετε! Σπανάκι baby ψιλοκομμένο, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο! You name it!!!
Κριτσίνια με καρότο και ελιά χωρίς γλουτένη 🌟🌟🌟https://t.co/Ysm0aq0MhK via @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 14, 2024
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.puremomentum.gr/