Λαχταριστή Κοτόπιτα με γραβιέρα

    0
    453

    Λαχταριστή Κοτόπιτα με γραβιέρα. Το πιο νόστιμο και χορταστικό σνακ. Δοκιμάστε τη συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα γευστικότατο !!!!

     

    Συστατικά

    • Περίπου 1 και 1/2 κιλό κοτόπουλο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια
    • 1 μπουκάλι νερό
    • 100 γραμμάρια γάλα
    • πιπέρι, αλάτι
    • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
    • 5 αβγά
    • 200 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λειωμένο φυτικό βούτυρο
    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γραμμάρια)

     

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε την συνταγή μας ρίχνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κοτόπουλο σχεδόν ενάμισυ κιλό και δύο μεγάλα κρεμμύδια τα οποία αφού ξεφλουδίσουμε θα τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Με το μπουκάλι του νερού, θα σκεπάσουμε το κοτόπουλο και τα κομμένα κρεμμύδια στο τηγάνι με το καπάκι του, και θα το βάλουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα.

    Μετά από αυτή την 1 ώρα, θα βγάλουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και θα το βάλουμε σε μία πιατέλα, ενώ τα κρεμμύδια θα τα αφήσουμε να συνεχίσουν να βράζουν έως ότου στο τηγάνι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.

    Το επόμενο βήμα, είναι να αφαιρέσουμε από το κοτόπουλο τα κόκκαλα και τις πέτσες, και κρατάμε τα ψαχνά κομμάτια του κοτόπουλου τα οποία θα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.

    Αδειάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα 100 γρ. γάλακτος, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να πάρει βράση, περίπου για 5 λεπτά.

    Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα άλλο σκεύος με σκοπό να κρυώσει πιό γρήγορα και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μία κουταλιά μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

    Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσουμε τα 5 αυγά σε ένα μπωλ.

    Ρίχνουμε στο μίγμα με το κοτόπουλο τα 200 γραμμάρια της τριμμένης γραβιέρας. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και ουσιαστικά η πίτα είναι έτοιμη για ψήσιμο.

    Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί καλά.

    Σε ένα πυρέξ το οποίο θα βουτυρώσουμε, θα στρώσουμε τα φύλλα της κρούστας και θα τα βρέχουμε λίγο με το λιωμένο βούτυρο και το πινέλο. Με αυτό τον τρόπο θα στρώσουμε τα μισά φύλλα κάτω.

    Στη συνέχεια, αδειάζουμε την γέμιση που φτιάξαμε και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ. Αφού απλώσουμε καλά την γέμιση, θα διπλώσουμε τα φύλλα της κρούστας προς το εσωτερικό του πυρέξ για να κλειστεί σωστά μέσα η γέμιση.

    Συνεχίζουμε, απλώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάνω από τη γέμιση, ραντίζοντας το κάθε ένα από αυτά με λίγο λιωμένο βούτυρο. Θα διπλώσουμε τα φύλλα προς τα μέσα και θα αδειάσουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε όλο το πυρέξ απλώνοντάς το με το πινέλο.

    Με ένα μαχαίρι, θα κόψουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο για περίπου 55 έως 60 λεπτά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !