Layali Lubnan- “Λιβανέζικες νύχτες”

    0
    427
    syntages-matinas.gr-Layali-Lubnan-Λιβανέζικες νύχτες
    syntages-matinas.gr-Layali-Lubnan-Λιβανέζικες νύχτες

    Layali Lubnan- “Λιβανέζικες νύχτες”. Το Layali Lubnan είναι ένα γλυκό επιδόρπιο με βάση το γάλα που απολαμβάνουν στον Λίβανο όλο το χρόνο, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά για να συναρμολογηθούν από την αρχή μέχρι το τέλος και μπορεί να τροφοδοτήσει ένα πλήθος!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σοκολατόπιτα με Stevia
    Το Layali Lubnan είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο με βάση το γάλα που είναι απίστευτα δημοφιλές στον Λίβανο. Το όνομα “Layali Lubnan” μεταφράζεται σε “Λιβανέζικες νύχτες”. Είναι τόσο εύκολο να χτυπηθεί, και κάνει μια μεγάλη ποσότητα καθιστώντας το ένα τέλειο επιδόρπιο για μεγάλες συγκεντρώσεις.

    Αυτό το γλυκό είναι ουσιαστικά δύο στρώσεων. Η πρώτη στρώση είναι ένας συνδυασμός γάλακτος και σιμιγδαλιού που γλυκαίνεται με ζάχαρη και αρωματίζεται με νερό από άνθη πορτοκαλιάς. Η επάνω στρώση είναι μια στρώση σαντιγί και τέλος, όλο το πράγμα καλύπτεται με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Το Layali Lubnan το απολαμβάνετε παραδοσιακά με Attar (ένα απλό σιρόπι ροδόνερου), αλλά μπορείτε επίσης να το απολαύσετε ως έχει.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    5 φλιτζάνια πλήρες γάλα

    1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

    ⅓ φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

    ¼ φλιτζάνι νερό από άνθη πορτοκαλιάς

    1 ½ φλιτζάνι βαριά σαντιγί

    1 κονσέρβα κρέμα Nestle

    ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

    1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

     

    Εκτέλεση

     

    Layali Lubnan

    Πώς να φτιάξετε το Layali Lubnan

    Αυτό το επιδόρπιο μοιάζει πολύ με το Mahalabia. Η διαφορά είναι ότι το Layali Lubnan παχύνεται με σιμιγδάλι ενώ το Mahalabia με άμυλο καλαμποκιού. Επίσης, το Layali Lubnan έχει μια επιπλέον στρώση γλυκιάς σαντιγί.

    Για να φτιάξετε την πρώτη στρώση, πρέπει να συνδυάσετε πλήρες γάλα με ψιλό σιμιγδάλι και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό σιμιγδάλι, αν αυτό είναι το μόνο που έχετε, προτιμώ απλώς την υφή του εκλεκτού σιμιγδαλιού. Ανακατεύετε το μείγμα πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει. Τέλος, αρωματίζεται με νερό από άνθη πορτοκαλιάς.

    Layali Lubnan

    Η δεύτερη στρώση γίνεται με βαριά σαντιγύ και κρέμα Nestlé . Παραδοσιακά, στον Λίβανο φτιάχνεται με γλυκιά κρέμα, ωστόσο, λατρεύω τον συνδυασμό και των δύο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την κρέμα Nestlé, μπορείτε σίγουρα να την παραλείψετε. Τέλος, το γλυκό ολοκληρώνεται με επεξεργασμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρεται με ένα απλό σιρόπι ροδόνερου, γνωστό ως Attar .

    ΒΗΜΑ 1

    Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι και την κρυσταλλική ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε με σύρμμα για να ενωθούν.
    Layali Lubnan

    Προσθέτουμε το γάλα και ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.

    Layali Lubnan

    ΒΗΜΑ 2

    Χτυπάμε το γάλα και το σιμιγδάλι μαζί μέχρι να αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει το μείγμα παρόμοια με το κουρκούτι για κέικ. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

     

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό από τα άνθη πορτοκαλιάς . Ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, ή παρόμοιο ταψί.
    Layali Lubnan
    Layali Lubnan

    Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά πριν το καλύψετε με πλαστική μεμβράνη ακουμπώντας απευθείας το μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η επικάλυψη.

    Layali Lubnan

    ΒΗΜΑ 3

    Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, προσθέστε τη βαριά σαντιγί και χρησιμοποιώντας ένα μιξερ χειρός

     

    …χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Θέλετε άκαμπτες κορυφές.

    Προσθέστε την παγωμένη κρέμα Nestlé στη σαντιγί.
    Layali Lubnan

    ΒΗΜΑ 4

    Αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη από το μείγμα γάλακτος και σιμιγδαλιού και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της σαντιγί.

    Layali Lubnan

    Χτυπάμε τα φιστίκια Αιγίνης μέχρι να γίνουν επεξεργασμένα αλλά να γίνουν ακόμα χοντρά.

    Layali Lubnan

    Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι φιστίκια πάνω από τη σαντιγί μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

    Layali Lubnan

    ΒΗΜΑ 5

    Σερβίρετε κρύο, με το Attar να περιχύνεται από πάνω.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Γλυκιά Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα
    Το Attar να περιχύνεται από πάνω
    Το Attar να περιχύνεται από πάνω

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.simplyleb.com/

    syntages-matinas.gr-Layali-Lubnan-Λιβανέζικες νύχτες
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !