Συνταγή για μια πολύ νόστιμη Γαλατόπιτα Μάνης.

    0
    177
    Syntages-matinas.gr-Συνταγή-για-μια-πολύ-νόστιμη-Γαλατόπιτα-Μάνης
    Syntages-matinas.gr-Συνταγή-για-μια-πολύ-νόστιμη-Γαλατόπιτα-Μάνης

    Συνταγή για μια πολύ νόστιμη Γαλατόπιτα Μάνης. Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη Γαλατόπιτα Μάνης.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Καλαμάρι τύπου Rioja

    Απολαύστε τη ζεστή ή κρύα όλες τις ώρες.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    Για τα φύλλα:

    9 φύλλα κρούστας *
    100 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. αμυγδαλόψιχα
    1 κ.σ. κανέλα
    100 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την επάλειψη:

    2 αυγά
    100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

    Για τη κρέμα:

    2 λίτρα φρέσκο γάλα
    300 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    4 βανίλιες
    ξύσμα λεμονιού
    5 αυγά
    50 γρ. βούτυρο γάλακτος
    1 πρέζα αλάτι

     

    Εκτέλεση

    1. Σε μπoλ βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά.
    2. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε.
    3. Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
    4. Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε ακτινωτά 3 πολίτικα φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο, ζάχαρη. [*]
    5. Απλώνουμε 3 φύλλα που προεξέχουν στις άκρες, αφού τα βουτυρώσουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο, ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε με 3 βουτυρωμένα και πασπαλισμένα φύλλα. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα δύο αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ και περιχύνουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας. Γυρίζουμε όλες τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας. Η μέση της πίτας μένει ακάλυπτη. Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει.
    6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC στην κάτω σχάρα, για 45 λ περίπου ή έως ότου ροδίσει καλά.

    [*] Οι στρώσεις ενδιάμεσα στα φύλλα, με ζάχαρη και αμύγδαλο, καραμελώνουν το φύλλο και το διατηρούν κριτσανιστό.

    syntages-matinas.gr
    syntages-matinas.gr

    🟣 ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ♨️ ♨️ ♨️ ♨️ ….. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ 💕💕

    Συνταγή για μια πολύ νόστιμη Γαλατόπιτα Μάνης. Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη Γαλατόπιτα Μάνης.

    Απολαύστε τη ζεστή ή κρύα όλες τις ώρες.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    «Σαλιγκάρια» από ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr-Συνταγή-για-μια-πολύ-νόστιμη-Γαλατόπιτα-Μάνης
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΜπισκότα καφέ βουτύρου
    Επόμενο άρθροLayali Lubnan- “Λιβανέζικες νύχτες”
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!