Μπισκότα καφέ βουτύρου

    0
    46
    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-καφέ-βουτύρου
    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-καφέ-βουτύρου
    Print Friendly, PDF & Email

    Μπισκότα καφέ βουτύρου. Τα μπισκότα καφέ βουτύρου είναι γεμάτα γεύση, μαλακά και λαστιχωτά. Μου αρέσει να προσθέτω τσιπς σοκολάτας και φρυγανισμένα πεκάν γιατί οι γεύσεις ταιριάζουν τέλεια, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τα πρόσθετα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Κριτσίνια με καρότο και ελιά χωρίς γλουτένη

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Συνταγή για Χαλβά Φαρσάλων.

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Θερμίδες: 222 kcal Υδατάνθρακες: 25 γρ Πρωτεΐνη: 2 γρ
    Λίπη: 13 γρ Κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ Trans Fat: 1 γρ
    Χοληστερόλη: 37 mg Νάτριο: 105 mg Κάλιο: 72 mg
    Φυτικές ίνες: 1 γρ Ζάχαρη: 15 γρ Βιταμίνη Α: 274 IU
    Βιταμίνη C: 1 mg Ασβέστιο: 20 mg Σίδηρος: 1 mg

    Συστατικά

    1 φλιτζάνι (2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
    2 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λιωμένο με κουτάλια και ισοπεδωμένο
    2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
    1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη
    ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
    2 μεγάλα αυγά
    1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλιτζάνι φρυγανισμένα πεκάν, χοντροκομμένα
    ½ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένες μπάρες σοκολάτας

     

    Εκτέλεση

    Τοποθετήστε ένα ανοιχτόχρωμο τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς και κρατάμε το βούτυρο να κινείται σε όλη τη διαδικασία. Όταν το βούτυρο αρχίσει να λιώνει, θα αρχίσουν να σχηματίζονται φωτεινά στερεά γάλακτος στην επιφάνεια.

    Μόλις λιώσει τελείως το βούτυρο, η πλειονότητα των στερεών γάλακτος βυθίζεται στον πάτο και το βούτυρο αρχίζει να αναβράζει. Μετά από λίγα λεπτά, το βούτυρο θα αρχίσει να αφρίζει και τα στερεά του γάλακτος θα ροδίσουν. Θα χρειαστούν συνολικά 5-7 λεπτά μαγειρέματος μόλις λιώσει το βούτυρο. Ξέρετε πότε γίνεται όταν παρατηρείτε ένα άρωμα βουτύρου και ξηρών καρπών και το χρώμα του βουτύρου είναι χρυσοκάστανο με φρυγανισμένο καφέ στερεά γάλακτος.

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Σουφλέ black forest, φτιάξτε το αγαπημένο σουφλέ σοκολάτας και σερβίρετε με γλυκό βύσσινο.

    Αφαιρέστε αμέσως το βούτυρο από το τηγάνι και μεταφέρετε, συμπεριλαμβανομένων των στερεών του φρυγανισμένου γάλακτος, σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα φλιτζάνι που είναι αρκετά φαρδύ ώστε να μπορείτε να ρίξετε εύκολα μέσα το βούτυρο χωρίς να χάσετε λίγο από αυτό. Στη συνέχεια, ρίξτε το βούτυρο με τα στερεά γάλακτος σε μια μεζούρα 1 φλιτζάνι (240 ml) και γεμίστε με το γάλα μέχρι να γεμίσει. Μεταφέρετε το υγρό μαζί με τα στερεά του γάλακτος σε ένα δοχείο ανθεκτικό στη θερμότητα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα ή έως και 2 ημέρες. Πριν χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να μαλακώσει.

    Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ εξοπλισμένο με εξάρτημα κουπιών ή χτυπήματος, χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη και την κρέμα για 2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί, περίπου 30-60 δευτερόλεπτα.

    Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα φρυγανισμένα πεκάν και τα κομματάκια σοκολάτας για να ενσωματωθούν, αν χρησιμοποιηθούν. Καλύψτε και ψύξτε για 2 ώρες ή έως και 2 ημέρες.

    Αφού κρυώσει, αφήστε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15-30 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που χωράει κουταλιές.

    Στρώστε τα 2-3 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα και προθερμάνετε το φούρνο στους  175°C.

    Κόψτε 24 ίσου μεγέθους μπάλες ζύμης μπισκότων (2 κουταλιές της σούπας / 45 γραμμάρια το καθένα) και κυλήστε σε ομοιόμορφες μπάλες. Τοποθετήστε 6-8 μπισκότα, σε απόσταση περίπου  (5 cm) μεταξύ τους, σε κάθε φύλλο ψησίματος και ψήστε ένα φύλλο τη φορά για 10-11 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες και το κέντρο να φαίνεται φουσκωμένο, χλωμό, στεγνό και λίγο ψημένο.

    Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν αρκετά ώστε να τα μεταφέρετε σε μια σχάρα. Θα συνεχίσουν το ψήσιμο στο ταψί. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει εντελώς. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 4 ημέρες ή καταψύξτε για έως και 3 μήνες.

    Σημειώσεις

    Μπορείτε να παγώσετε την άψητη ζύμη μπισκότων για έως και 3 μήνες και να την ψήσετε όταν χρειαστεί. Προετοιμάστε και παγώστε τη ζύμη όπως περιγράφεται. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και τυλίξτε σε μπαλάκια και μεταφέρετε σε σακούλες κατάψυξης. Πριν τα ψήσουμε τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Εναλλακτικά, ξεπαγώστε τα στο ψυγείο για μια νύχτα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.

    Ψημένα πεκάν

    Αν σας αρέσει να φρυγανίζετε τα πεκάν, προθερμάνετε το φούρνο στους (150°C). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τα ψιλοκομμένα πεκάν σε μία γραμμή. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε μετά από 4-5 λεπτά.

    Βγάζουμε τα πεκάν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.alsothecrumbsplease.com/

    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-καφέ-βουτύρου

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )