Lemon curd, η περίφημη βρετανική λεμονόκρεμα. Εξαιρετική ως γέμιση για την περίφημη λέμον πάι ή ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια. Την ανακατεύουμε με φρέσκια σαντιγί για μια υπέροχη μους λεμόνι αλλά και τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα σε φέτες από κέικ ή τσουρέκι, ακόμα και ψωμί.
Συστατικά
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 120 ml χυμός λεμονιού
- 40 ml χυμός λάιμ
- 200 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)
- 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 2 γρ. ξύσμα λάιμ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο από το ψυγείο, σε κυβάκια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 5-6 λεπτά.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αυγά και τους χυμούς, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα ξύσματα και ανακατεύουμε.
Στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί δηλαδή), προσέχοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού. Ζεσταίνουμε το μείγμα στο μπεν μαρί, μέχρι η θερμοκρασία στο θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να δείξει 80°C, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε απαλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μπολ, εναλλάξ με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιογενή κρέμα.
Περνάμε την κρέμα από σήτα, ώστε να φύγουν τα ξύσματα, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα, και μεταφέρουμε σε καθαρό βαζάκι.
Διατηρούμε τη λεμονόκρεμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Η συνταγή είναι του Αντώνη Σελέκου.