Lemon curd, η περίφημη βρετανική λεμονόκρεμα

    0
    464

    Lemon curd, η περίφημη βρετανική λεμονόκρεμα. Εξαιρετική ως γέμιση για την περίφημη λέμον πάι ή ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια. Την ανακατεύουμε με φρέσκια σαντιγί για μια υπέροχη μους λεμόνι αλλά και τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα σε φέτες από κέικ ή τσουρέκι, ακόμα και ψωμί.

    Συστατικά

    • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
    • 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
    • 120 ml χυμός λεμονιού
    • 40 ml χυμός λάιμ
    • 200 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)
    • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
    • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
    • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο από το ψυγείο, σε κυβάκια

     

    Εκτέλεση

    Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 5-6 λεπτά.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Σε ένα ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αυγά και τους χυμούς, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα ξύσματα και ανακατεύουμε.

    Στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί δηλαδή), προσέχοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού. Ζεσταίνουμε το μείγμα στο μπεν μαρί, μέχρι η θερμοκρασία στο θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να δείξει 80°C, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε απαλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μπολ, εναλλάξ με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιογενή κρέμα.

    Περνάμε την κρέμα από σήτα, ώστε να φύγουν τα ξύσματα, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα, και μεταφέρουμε σε καθαρό βαζάκι.

    Διατηρούμε τη λεμονόκρεμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     Η συνταγή είναι του Αντώνη Σελέκου.

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΤούρτα μους καραμέλας σοκολάτας
    Επόμενο άρθροΠρωτότυπη Λεμονόπιτα
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!