Τούρτα μους καραμέλας σοκολάτας

    0
    107

    Τούρτα μους καραμέλας σοκολάτας. Η σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας συνδυασμός που εκτιμάται πολύ παγκοσμίως. Αυτό το κέικ μους σίγουρα δίνει αξία σε αυτές τις δύο γεύσεις με πολύ ευχάριστο τρόπο.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    Για το Μπράουνι Κακάο

    2 αυγά
    2/3 φλιτζανιού (135 γρ.) ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 g) αλάτι
    1/2 φλιτζάνι (110 g) φυτικό λάδι
    1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
    1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι (62 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη Μους σοκολάτας γάλακτος

    • oz (180 g) σοκολάτα γάλακτος
    • oz (145 g) σαντιγί
    • 1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
    • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρύο νερό
    • oz (200 g) σαντιγί (35% λιπαρά) , παγωμένη

    Για τη Μους καραμέλας

    Για αλατισμένη σάλτσα καραμέλας

    • 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) ζάχαρη
    • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό
    • 1 κουταλιά της σούπας (14 g) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1/4 φλιτζανιού (60 γρ.) σαντιγί
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι

    Για Μους

    • 1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
    • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρύο νερό
    • 1 ⅓ φλιτζάνι (320 g) σαντιγί

    Για το Γλάσο καραμέλας

    • 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) ζάχαρη
    • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό
    • 3 κουταλιές της σούπας (45 γρ.) σαντιγί
    • 1 κουταλιά της σούπας (14 g) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι

    Για τη Διακόσμηση

    • γκανάζ σοκολάτας
    • μίνι σοκολατένιες σταγόνες

     

    Εκτέλεση

     

    • Τοποθετούμε το πρώτο κέικ σοκολάτας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετούμε μια δαχτυλίδι για κέικ γύρω από το κέικ στρωμένο με φύλλο οξικού.
    • Ρίχνουμε τη μους σοκολάτας πάνω από το μπράουνι και παγώνουμε για περίπου 20-30 λεπτά να δέσει ελαφρώς.

    Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μους καραμέλας.

    • Ετοιμάζουμε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας . Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα με μέτριο βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
    • Προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.
    • Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Ετοιμάζουμε τη μους καραμέλας. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και την περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.
    • Χτυπήστε το υπόλοιπο 1 1/3 φλιτζάνι (320 g) κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το μείγμα καραμέλας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

    Συναρμολογήστε το κέικ.

    • Κόψτε το δεύτερο στρώμα του κέικ με ένα δαχτυλίδι 7 ιντσών (18 cm). Τοποθετούμε από πάνω τη μους σοκολάτας.
    • Καλύπτουμε με μους καραμέλας και λειαίνουμε από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να δέσει.

    Ετοιμάζουμε το γλάσο καραμέλας.

    • Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα με μέτριο βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
    • Προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.
    • Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από το κέικ και ανακατεύουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσει.
    • Διακοσμήστε με γκανάζ σοκολάτας και μίνι σοκολατένιες σταγόνες.

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: https://www.homecookingadventure.com/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι