Τούρτα μους καραμέλας σοκολάτας. Η σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας συνδυασμός που εκτιμάται πολύ παγκοσμίως. Αυτό το κέικ μους σίγουρα δίνει αξία σε αυτές τις δύο γεύσεις με πολύ ευχάριστο τρόπο.
Συστατικά
Για το Μπράουνι Κακάο
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού (135 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 g) αλάτι
1/2 φλιτζάνι (110 g) φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (62 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για τη Μους σοκολάτας γάλακτος
- 6 oz (180 g) σοκολάτα γάλακτος
- 5 oz (145 g) σαντιγί
- 1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρύο νερό
- 7 oz (200 g) σαντιγί (35% λιπαρά) , παγωμένη
Για τη Μους καραμέλας
Για αλατισμένη σάλτσα καραμέλας
- 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό
- 1 κουταλιά της σούπας (14 g) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζανιού (60 γρ.) σαντιγί
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι
Για Μους
- 1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρύο νερό
- 1 ⅓ φλιτζάνι (320 g) σαντιγί
Για το Γλάσο καραμέλας
- 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό
- 3 κουταλιές της σούπας (45 γρ.) σαντιγί
- 1 κουταλιά της σούπας (14 g) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι
Για τη Διακόσμηση
- γκανάζ σοκολάτας
- μίνι σοκολατένιες σταγόνες
Εκτέλεση
-
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ σοκολάτας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετούμε μια δαχτυλίδι για κέικ γύρω από το κέικ στρωμένο με φύλλο οξικού.
-
Ρίχνουμε τη μους σοκολάτας πάνω από το μπράουνι και παγώνουμε για περίπου 20-30 λεπτά να δέσει ελαφρώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μους καραμέλας.
-
Ετοιμάζουμε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας . Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα με μέτριο βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
-
Προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.
-
Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-
Ετοιμάζουμε τη μους καραμέλας. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και την περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.
-
Χτυπήστε το υπόλοιπο 1 1/3 φλιτζάνι (320 g) κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το μείγμα καραμέλας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Συναρμολογήστε το κέικ.
-
Κόψτε το δεύτερο στρώμα του κέικ με ένα δαχτυλίδι 7 ιντσών (18 cm). Τοποθετούμε από πάνω τη μους σοκολάτας.
-
Καλύπτουμε με μους καραμέλας και λειαίνουμε από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να δέσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο καραμέλας.
-
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα με μέτριο βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
-
Προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.
-
Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από το κέικ και ανακατεύουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσει.
-
Διακοσμήστε με γκανάζ σοκολάτας και μίνι σοκολατένιες σταγόνες.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: https://www.homecookingadventure.com/