Ταρτάκια με καραμέλα και κρέμα πατισερί. Νόστιμη συνταγή μαγειρικής.Ταρτάκια με καραμέλα Εύκολη συνταγή με μόνο 4 υλικά για μικρές απολαυστικές μπουκιές καραμέλας !
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
ΓΙΑ 35 ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
100 γρ ζάχαρη
30 γρ νερό
βράζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο πορτοκαλοκαφέ χρώμα και την αδειάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε όσο πιο λεπτό στρώμα γίνετε και αφήνουμε να κρυώσει
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
500 γρ γάλα.
3 κρόκους.
25 γρ ζάχαρη .
40 γρ κορν φλαουρ.
1 βανίλια
30 γρ βούτυρο
την μισή μαρέγκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα 400 γρ γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν σε μια κατσαρόλα . . Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τους κρόκους και τα 100ml γάλα και το κορν φλαουρ. Και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών χωρίς ίχνος κρόκου ..
αλάτι μία πρέζα
Ο κάδος και τα εργαλεία του μίξερ πλυμένα με ζεστό νερό και σαπούνι πολύ καλά ..
Εκτέλεση
Για την μαρέγκα
Σε ένα μεγαλούτσικο μπρίκι βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και 60 γρ νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μια φορά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα περίπου 5-6 λεπτά .
Στο μεταξύ, στον πολύ καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψει να γίνει λευκός αφρός με σταθερές κορφούλες το μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.
Όταν το σιρόπι αρχίσει να μην είναι διάφανο άχρωμο και κιτρινίζει ελαφρά , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέση ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα. Αφαιρούμε την μισή μαρέγκα και την ανακατεύουμε με την βρασμένη ζεστή κρέμα πατισερί και έτσι έχουμε μια υπέροχη αφράτη κρέμα πατισερί
Συνεχίζουμε να χτυπάμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έξω και κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο .
Χτυπάμε 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ καλά παγωμένη με μία βανίλια στην υψηλή ταχύτητα να γίνει γιαούρτι .
Προσθέτουμε την κρύα μαρέγκα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα σαντιγί ..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
30 γρ βραστό γάλα
Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Τοποθετούμε τα ταρτάκια σε μια πιατέλα και βάζουμε κρέμα πατισερί μια κουταλιά του γλυκού περίπου . Προσθέτουμε ένα κουμπί σοκολάτας και βάζουμε τα ταρτάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο .
Με οδοντοτό κορνέ γαρνίρουμε με σαντιγί και στολίζουμε με αμύγδαλο ,η τρούφα και κομμάτια από την καραμέλα που σπάσαμε σε ακονόνιστα μικρά κομμάτια ..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι