Κρέμα καραμέλα – Υπέροχο γλυκό με πολύ νοστιμιά. Νόστιμη συνταγή μαγειρικής…
Συστατικά
500 ml γάλα, 70γρ νισεστε
Για την καραμέλα.
100γρ ζάχαρη, 2 κ.σ μπειλις.
Εκτέλεση
Κρατάμε 100γρ κρύο γάλα για να διαλυθεί το νισεστε.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρόλι.
Την ίδια στιγμή βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό το ζάχαρη με δόσεις για να γίνει καραμέλα.
Μόλις πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα όχι σκούρο, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι μικρό του καφέ από το ζεστό γάλα,, ανακατεύοντας σιγοβράζουμε 2 λεπτά την καραμέλα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την καραμέλα στην κατσαρόλα με το γάλα και το ποτό (μπορούμε να βάζουμε και βανίλια) ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νισεστέ με το γάλα κρύο, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και την καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει την βγάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ γαλήνη βρεγμένο με νερό με καπάκι, την τοποθετούμε στο ψυγείο 6-8 ώρα.
Μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο το σπρώχνουμε απαλά με το δάχτυλο από τα τοιχώματα της φόρμας.
Σερβίρουμε έτσι όπως είναι ή το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με αμύγδαλα, λίγο σιρόπι καραμέλα κακάο και σοκολάτα. Για πιο μεγάλο γλυκό βάζουμε διπλάσια υλικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”