Τιραμισού Κεράσι
Συστατικά
1/2 κιλό κεράσια
100gr κρυσταλλική ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
ξυλάκι κανέλας
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για την κρέμα
2 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μισό πακέτο τυρί κρέμα
για τούρτα
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
7 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το κέικ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους αυγών. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε στο μείγμα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 170-180 βαθμούς. Το βγάζετε από το φούρνο, το αναποδογυρίζετε σε καθαρό πανί κουζίνας και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε καλά με το μίξερ τον κρόκο του αυγού, το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλεύρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει την υφή της κρέμας. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί labneh και χτυπάμε ξανά.
Τοποθετήστε μια λεπτή φέτα κέικ στο κάτω μέρος των φλιτζανιών. Περιχύνουμε με ψημένα κεράσια, άλλη μια φέτα κέικ και κρέμα. Τέλος, βάζετε άλλη μια φέτα κέικ.
Πασπαλίζουμε από πάνω κακάο και γαρνίρουμε με σαντιγί, κεράσια και ξυλάκια κανέλας.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.