Μαρινάτες μελιτζάνες στη σχάρα. Σχεδιάζετε να μαγειρέψετε κρέας σε ανοιχτή φωτιά; Φέρε μαζί σου μερικές μελιτζάνες. Θα ετοιμάσετε ένα ελαφρύ και λαχταριστό συνοδευτικό με ένα υπέροχο άρωμα από αυτά. Και οι τραγανές λωρίδες από τη σχάρα σχάρας θα σχηματίσουν ένα μοτίβο στα κομμάτια του λαχανικού, δίνοντάς του μια μοναδική και ελκυστική εμφάνιση. Φροντίστε να μαρινάρετε την μελιτζάνα εκ των προτέρων.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1+45 λεπτά
Συστατικά
4-6 μέτριες/μεγάλες μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
1 λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός
1 γεμάτη κουταλιά φύλλα μαϊντανού
1 κοφτή κουταλιά φυλλαράκια ρίγανης
1 πρέζα μπούκοβο, ή νιφάδες τσίλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες κατά μήκος, πάχους ½ εκ. περίπου.
Είναι σημαντικό να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος από το να είναι ακριβώς πάχους ½ εκ. για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις αφήνετε να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Τις ξεπλένετε με τρεχούμενο νερό, τις στύβετε για να στραγγίσουν καλά και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές και τις πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα (με ραβδώσεις) σε δυνατή φωτιά και ψήνετε πάνω τμηματικά τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές, μέχρι να φανούν οι ραβδώσεις πάνω τους. Να προσέχετε όμως, γιατί οι μελιτζάνες μπορεί να καούν εύκολα.
Βάζετε σε ένα Multi (πολυκόφτη) το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μπούκοβο, και τα χτυπάτε για να τα ψιλοκόψετε και προσθέτετε αρκετές κουταλιές ελαιόλαδο για να γίνει μια ρευστή μαρινάτα.
Την αλατοπιπερώνετε ελαφρά. (Εναλλακτικά, αντί για Multi, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί).
Απλώνετε τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα ταψάκι (γυάλινο καλύτερα) τις περιχύνετε με την μαρινάτα και τις γυρίζετε για να πιάσουν όλες παντού.
Τις αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να σμίξουν τα αρώματα, ή τις κρατάτε σκεπασμένες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε (τις βγάζετε πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .