Μηλοπιτάκια της Ματίνας. Γευστικά μικρά και πανεύκολα μηλοπιτάκια μπουκίτσες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική ακόμα και για αρχάριους.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
200 γρ.ηλιελαιο
200 γρ.χυμο πορτοκαλι
6 κ.σ. αχνη
ξυσμα πορτοκαλι
1 βανιλετα
3 1/2 κ.γ μπεικιν
1κ.σ λικερ
440-480 γρ. αλευρι γ.χ
Υλικά για τη γέμιση:
2 μήλα πράσινα ή κόκκινα αν προτιμάτε, καθαρισμένα
100γρ. καρύδια σπασμένα
90γρ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
100 γρμ σταφίδες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι.
Μετά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί.
Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Πλένουμε τα μήλα και να τα καθαρίζουμε.
Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν λίγο μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Μετά προαιρετικά προσθέτω καρύδια και σταφίδες στο μείγμα της γέμισης.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε μικρά στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή με το χέρι και βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση. Μπορείς να κρατήσεις λίγο ζυμάρι και να προσθέσεις λεπτές γραμμές για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα που μοιάζει με μίνι πάστα φλώρα, ανασηκώνουμε τα πλαϊνά και βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν κρυώσουν αν θέλω πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.
Αφού ψηθούν αν θέλω τα περνάω με λίγο μέλι και ζαχαρη για να γυαλίσουν.
Πασπαλίζω μέ ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα λαχταριστά και πεντανόστιμα.
Tip: Για το σχέδιο επάνω από το μηλοπιτάκι χρησιμοποίησα το ACC012 Silikomart
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .