Πανεύκολη Τούρτα σε 15 λεπτά – 15′ Chocolate Cake. Μια πανεύκολη, οικονομική τούρτα έτοιμη σε 15 λ για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια τούρτα που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία παρασκευής της αλλά και για την υπέροχη γεύση της!
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Dimitris Michailidis ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Συστατικά
- 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου, ή κέικ σοκολάτας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καυτό νερό
- 330 φυτική κρέμα γάλακτος (ΚΡΥΑ)
- 35 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 2 κ.σ. κακάο
- Πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου, κερασάκια γλασέ για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 100 γρ. ζάχαρη με τα 100 γρ. καυτό νερό και τα ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνει σιρόπι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε άλλο μπολ ρίχνετε τη κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με τη. ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
Αν φτιάξετε το δικό σας παντεσπάνι, αφού κρυώσει καλά, το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες. Αν έχετε κέικ σοκολάτας ψημένο σε στρογγυλό ταψί το κόβετε και αυτό σε 3 φέτες 20 εκ. ή αν έχετε έτοιμες φέτες παντεσπάνι εμπορίου τις κόβετε περιμετρικά σε διάσταση 20 εκ.
Τοποθετείτε τη μια φέτα παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφετε με 1/3 από το σιρόπι. Από πάνω με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνετε μια λεπτή στρώση με τη κρέμα σαντιγί. Τη σκεπάζετε με τη 2η φέτα παντεσπάνι την οποία αλείφετε με άλλο 1/3 από το σιρόπι και από πάνω απλώνετε άλλη μια στρώση κρέμας σαντιγί.
Τελειώνετε με το τρίτο παντεσπάνι αλειμμένο με το υπόλοιπο σιρόπι. Κρατάτε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα και την υπόλοιπη, με τη βοήθεια μικρής σπάτουλας, την απλώνετε στην επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας.
ή διακοσμείτε με τη πραλίνα, με ροζέτες με τη κρέμα σαντιγί που κρατήσατε και με κερασάκια γλασέ (δείτε βίντεο). Τη σερβίρετε αμέσως ή τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!