Σουφλέ black forest. Φτιάξτε το αγαπημένο σουφλέ σοκολάτας και σερβίρετε με γλυκό βύσσινο για ένα σοκολατένιο black forest!
Συστατικά
- 150 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 3 ασπράδια, από μεσαία αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- * Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. σαντιγί
- κουβερτούρα, τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε 1 κουτάλα από τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 6 ράμεκιν.
Ισιώνουμε την επιφάνειά τους για να μην σπάσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και κουβερτούρα τριμμένη.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
Σουφλέ black forest, φτιάξτε το αγαπημένο σουφλέ σοκολάτας και σερβίρετε με γλυκό βύσσινο. 👄👄https://t.co/E0z7A42yh5 via @SyntagesTinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 11, 2024
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!