Μπισκότα Nero. Από όσο κατάφερα να μάθω, τα μπισκότα Nero αποτελούν μέρος του κλασικού ρεπερτορίου των ζαχαροπλαστείων στην Ουγγαρία. Δεν έχω ελέγξει ακόμη προσωπικά αυτές τις πληροφορίες, αλλά δοκίμασα τη συνταγή που βρήκα σε Ουγγρικά ιστολόγια , η οποία με μικρές τροποποιήσεις επαναλαμβάνεται σε αρκετές ουγγρικές ιστοσελίδες, και έφτιαξα αυτή τη σπιτική έκδοση.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Για τη ζύμη:
150 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
Ξύσμα 1/2 λεμονιού
250 γρ αλεύρι
Μαρμελάδα βερίκοκο
Για διακόσμηση:
30 γρ σοκολάτα
Λίγες σταγόνες λάδι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλιας, μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον κρόκο του αυγού και χτυπάμε.
2. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα καλά με ένα μίξερ.
3. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το προκύπτον μείγμα και χρησιμοποιήστε το εξάρτημα με στρογγυλή τρύπα για να πιέσετε τα ανάχωμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
Κάντε μικρότερα κενά γιατί η ζύμη θα απλωθεί κατά το ψήσιμο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Χρησιμοποίησα ένα χαλάκι σιλικόνης με κύκλους για να βεβαιωθώ ότι όλα τα μπισκότα είναι ίδια, αλλά δεν συνιστάται πραγματικά για υψηλές θερμοκρασίες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να ευθυγραμμίσετε τις κορυφές που σχηματίζονται στην κορυφή κάθε ανάχωμα πατημένης ζύμης.
4. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 ° C για δέκα λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα χωρίζουμε από τη βάση.
5. Ενώνουμε δύο από αυτά με μαρμελάδα βερίκοκο και μετά τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί με καπάκι για να καθίσουν όλη τη νύχτα και να μαλακώσουν λίγο.
6. Την επόμενη μέρα τα τακτοποιούμε στο ταψί έτσι ώστε να ακουμπούν μεταξύ τους.
Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι στη λιωμένη σοκολάτα και γεμίστε μια συνηθισμένη νάιλον σακούλα κατάψυξης. Κόβουμε την κορυφή με ένα ψαλίδι και πασπαλίζουμε τα μπισκότα από πάνω.
Μόλις σκληρύνει η σοκολάτα, βιαστείτε!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
Μπισκότα Nero Πανεύκολα
https://t.co/9iMmPbhesM via @SyntagesTinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 10, 2024
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://marinastaste.com/nero-keks/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι