Μους λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα σύκα, μέντα και μαντολάτο. Αυτός ο συνδυασμός μους λευκής σοκολάτας, σύκων, μέντας και τραγανού νουγκά είναι υπέροχος. Όλες αυτές οι γεύσεις ταιριάζουν υπέροχα, με αποτέλεσμα έναν νέο γλυκό εθισμό. Η απεξάρτηση δεν θα είναι για το άμεσο μέλλον.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και πριν το καταλάβετε, μπορείτε να παρουσιάσετε μια εναλλακτική εκδοχή της γνωστής μους σοκολάτας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά (για 4 μερίδες)
- 200 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 150γρμ κρέμα γάλακτος (35% περιεκτικότητα σε λιπαρά – αυτό διευκολύνει το χτύπημα της κρέμας)
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 φρέσκα σύκα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 50 γραμμάρια τραγανό μαντολάτο
- λίγα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
(μους λευκής σοκολάτας)
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με τις δύο κουταλιές της σούπας γάλα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει για δέκα λεπτά.
- Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει.
- Ανακατεύουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν αρκετά ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το βάζο πάνω από το κεφάλι σας. Διπλώστε τα χτυπημένα ασπράδια στο κρύο μείγμα σοκολάτας-κρέμας.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα βάζα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες για να δέσει η μους.
(καραμελωμένα σύκα)
- Ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να αλλάξει χρώμα σε ανοιχτό καφέ, αλλά να μην είναι ακόμα καραμελέ.
- Προσθέστε τα κομμένα σύκα στην κατσαρόλα και ρίξτε τα στο μείγμα της ζάχαρης για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Μην το κάνετε για πολύ, γιατί τα φρέσκα σύκα χάνουν γρήγορα τη σφριγηλότητά τους.
(φινίρισμα)
- Τελειώστε κάθε βάζο με μερικές φέτες καραμελωμένα σύκα, μερικά φύλλα μέντας και μερικά κομμάτια θρυμματισμένο μαντολάτο.
Αυτή η συνταγή γίνεται με φρέσκα σύκα, αλλά αν δεν τα βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερά σύκα. Είναι καλύτερα να τα βράζετε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό, ώστε να στεγνώσουν λιγότερο πριν τα καραμελώσετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://nooksonline.com/