Μους σοκολάτας: τρεις τρόποι να τη μαγειρέψετε

    0
    154

    Μους σοκολάτας: τρεις τρόποι να τη μαγειρέψετε. Η μους σοκολάτας είναι ένα επιδόρπιο πολύ δημοφιλές στους καλοφαγάδες με την απαλή, ελαφριά, νόστιμη και σοκολατένια πλευρά του. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχετε;

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    1/ Μους σοκολάτας με χυμό ρεβιθιού

    Για αυτή την πρώτη εκδοχή της μους σοκολάτας, σας παρουσιάζω μια συνταγή για μους σοκολάτας χωρίς αυγά, ιδανική για άτομα με αλλεργίες αλλά και για vegans αφού σε αυτή τη συνταγή δεν υπάρχουν αυγά, γάλα ή κρέμα. Είναι κατάλληλη για τέσσερα έως έξι άτομα

    Για να το μαγειρέψετε, πρέπει να μαζέψετε το νερό μαγειρέματος από τα ρεβίθια (ή το νερό που περιέχεται στα ρεβίθια σε κονσέρβα).

    Σε μια σαλατιέρα, χτυπήστε 150 ml χυμό ρεβιθιού (aquafaba) και στη συνέχεια προσθέστε λίγη ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά όχι περισσότερο από 30 g).

    Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, λιώστε 150 γραμμάρια σοκολάτας μέχρι να αποκτήσετε μια πολύ ρευστή υφή. Έπειτα ανακατέψτε το μόλις επανέλθει σε θερμοκρασία με λεπτό τρόπο με το ρεβιθόνερο. Ξύστε καλά τον πάτο του μπολ για να πιάσει η σοκολάτα που πέφτει στον πάτο.

    Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε βανίλια και φλουρ ντε σελ για να προσθέσετε μια πιο γευστική πινελιά στη μους σας. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο ψυγείο.

    Μους σοκολάτας με χυμό ρεβιθιού
    Μους σοκολάτας με χυμό ρεβιθιού

     

    2/ Μους σοκολάτας με φρέσκια κρέμα

    Αυτή η μους σοκολάτας γάλακτος με φρέσκια κρέμα προορίζεται για καλοφαγάδες. Εδώ είναι οι αναλογίες για τέσσερα άτομα:

    Πρώτο βήμα: σε μια κατσαρόλα βάζετε τετράγωνα από τη σοκολάτα σας (200 γρ.) καθώς και 50 γρ ανάλατο βούτυρο.

    Αφήστε τα να λιώσουν και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φρέσκια κρέμα μόλις κρυώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, σπάστε πέντε αυγά και χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.

    Στην προετοιμασία θα βάλετε πρώτα ένα ένα τα κίτρινα αυγά και ταυτόχρονα θα ανακατέψετε.

    Σε ένα μπολ θα χτυπήσετε τα ασπράδια και θα προσθέσετε σταδιακά αλάτι και ζάχαρη άχνη.
    Ενσωματώνουμε τα ασπράδια στο τηγάνι με την υπόλοιπη προετοιμασία, απαλά.

    Τέλος, ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

    Μους σοκολάτας γάλακτος
    Μους σοκολάτας γάλακτος

    3/ Η παραδοσιακή μους αυγών

    Η τελευταία μας συνταγή είναι η μους σοκολάτας με αυγά του Cyril Lignac . Αυτή είναι μια εύκολη μους σοκολάτας.

    Πρέπει πρώτα να σπάσετε τα αυγά και να ξεχωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε μια σαλατιέρα, χτυπάμε τα ασπράδια στο χιόνι, για να έχουν μια αρκετά σφιχτή υφή. Σε αυτό το βήμα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά με λίγο γάλα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, βάλτε τα αυγά σας στο χιόνι με πολύ λεπτό τρόπο. Και voila.

    Οι δόσεις για τέσσερα άτομα: τρία αυγά, 100 γρ σοκολάτα και μισή πρέζα αλάτι.

    Τέλος, προτείνουμε δύο πράγματα για να πετύχετε τη μους σοκολάτας: πρώτον, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή σοκολάτα. Στη συνέχεια, συνιστάται ανεπιφύλακτα να περιμένετε μέχρι η λιωμένη σοκολάτα να είναι χλιαρή (κάτω από 60°) πριν προσθέσετε τα αυγά.

    Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε έναν σταθερό και αέρινο αφρό. Αν αποφύγεις αυτά τα δύο λάθη, έχεις πολλές πιθανότητες να φτιάξεις τη μους σοκολάτας σου!

    Μους σοκολάτας γάλακτος
    Μους σοκολάτας γάλακτος

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://www.marciatack.fr/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΤραγανά πατατοπιτάκια
    Επόμενο άρθροΚεμπάπ με μπέικον και τυρί
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!