Τραγανά πατατοπιτάκια

    0
    333

    Τραγανά πατατοπιτάκια. Λαχταριστά πατατοπιτάκια με ζύμη-έκπληξη: Μια λιχουδιά για όλες τις ώρες. Η ζύμη αυτή μαζί την αγαπημένη πατάτα είναι πανεύκολη και νόστιμη

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά )
    ( Βαθμοί ψησίματος: 180 στον φούρνο )
    ( Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά )
    ( Μερίδες: 20+ )

    Υλικά ( για την ζύμη )
    250 γραμ. γιαούρτι αγελάδος
    200 ml ελαιόλαδο
    2 αυγά
    2 κρόκοι ( για το άλειμμα )
    600 γραμ. ( και λίγο παραπάνω ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουτ. γλ. αλάτι

    Υλικά ( για την γέμιση )
    4 βρασμένες πατάτες
    1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
    2 μικρά ξερά κρεμμύδια
    100 γραμ. τυρί γκούντα
    Αλάτι & πιπέρι

     

     

    Εκτέλεση

    1) Σε μία λεκανίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για την ζύμη.

    2) Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα αφράτο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
    ( Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι ).

    3) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες σας.

    4) Σε μια κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε αλάτι.

    5) Συνεχίζετε ρίχνοντας τις πατάτες.

    6) Βράζετε τις πατάτες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    7) Μόλις περάσουν τα 8-10 λεπτά και μαλακώσουν οι πατάτες σας τις αποσύρετε από την φωτιά.

    8) Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζετε τις πατάτες και τις κρυώνετε σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

    9) Κόβετε σε κομματάκια τις πατάτες σας.

    10) Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μίξερ ή πολυκόφτη.

    11) Ξεκινάτε το μίξερ ή πολυκόφτη και πολτοποιείτε τις πατάτες.

    12) Μόλις πολτοποιήσετε τις πατάτες σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε τον πουρέ σε μία λεκανίτσα ( μπασίνα ).

    13) Αλατοπιπερώνετε.

    14) Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας.

    15) Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη.

    16) Ξεκινάτε το μπλέντερ ή πολυκόφτη και πολτοποιείτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας.

    17) Ρίχνετε τα πολτοποιημένα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες.

    18) Συνεχίζετε προσθέτοντας το τριμμένο κίτρινο τυρί.

    19) Πλάθετε με τα χέρια σας το μείγμα της ζύμης σχηματίζοντας μικρά στρογγυλά μπαλάκια.

    20) Ακουμπάτε τα μπαλάκια σας σε έναν αλευρωμένο πάγκο.

    21) Με έναν πλάστη ανοίγετε τα μπαλάκια σας σχηματίζοντας μικρά στρογγυλά δισκάκια ( σχετικά παχιά ).

    22) Με την βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού ( σαν καλούπι ) σχηματίζετε μικρά δισκάκια.

    23) Στο κέντρο κάθε δίσκου κάνετε μία λακουβίτσα.

    24) Βάζετε στην κάθε λακούβα σας την ποσότητα της γέμισης που θέλετε.

    25) Με ένα άλλο δισκάκι βάζοντας το πάνω από την γέμιση την σκεπάζετε.

    26) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού κλείνετε τις άκρες του ζυμαριού.

    27) Σε ένα μπολάκι σπάτε 2 αυγά.

    28) Αλείφετε με την βοήθεια ενός πινελιού τα αυγά σας στα πιτάκια.

    29) Όταν τελειώσετε με όλα τα πιτάκια σας στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα ακουμπάτε επάνω σε αυτό.

    30) Ανοίγετε και ανάβετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν
    ένα χρυσαφένιο χρώμα ή βάζετε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν.

    31) Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε.
    ( Εάν ψήσετε τα πιτάκια σας στο τηγάνι στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε έναν δίσκο και με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε ακουμπώντας τα στο χαρτί μέχρι το χαρτί να απορροφήσει τα περισσότερα περιττά λίπη-υγρά ).

    Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας

    1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στην γέμιση σας με τις πατάτες και τα τυριά ψιλοκομμένο άνηθο.

    2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα πιτάκια σας αλλαντικά τις αρεσκείας σας
    ( π.χ ζαμπόν, μπέικον κ.α.λ ).

    3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι.

    4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το τυρί γκούντα με άλλα είδη τυριών
    ( π.χ έμενταλ, φέτα κ.α.λ ).

    5) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα πιτάκια σας με ένα dip κέτσαπ ή μουστάρδας.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Via: https://cityvibes.gr/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !