Φανταστική σιροπιαστή γιαουρτόπιτα !!!

    0
    158

    Φανταστική σιροπιαστή γιαουρτόπιτα !!! Ένα Ελληνικό παραδοσιακό  γλυκό. Μια συνταγή για γιαουρτόπιτα σιροπιασμένη για να την απολαύσετε σκέτη, ή με φιλέ αμυγδάλου, ή με σαντιγί ή παγωτό.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    •3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    •1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
    •1/2 κ.γ. σόδα
    •1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    •1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    •1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
    •4 αυγά
    •1 καψουλίτσα βανίλια
    •ελάχιστο αλάτι

    Για το σιρόπι:
    •2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    •1 φλ. τσαγιού νερό
    •1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή φλούδα λεμονιού

     

    Εκτέλεση

    1.Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντέρ και τη σόδα και βάζετε το βούτυρο σε μεγάλο μπολ του μίξερ.

    2.Χτυπάτε το βούτυρο μόνο του σε μεγάλη ταχύτητα για 2′. Στη συνέχεια προσθέτετε  σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, ελάχιστο αλάτι, ένα ένα τα κροκάδια των αυγών και τα χτυπάτε για 3-4′ λεπτά.

    3.Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο 1 και ρίχνετε διαδοχικά λίγο αλεύρι, λόγο γιαούρτι και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν. Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, σταματάτε το μίξερ και βάζετε σε άλλο μπολ τα ασπράδια των αυγών. Τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.

    4.Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα της γιαουρτόπιτας και το ανακατεύετε πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω με το χέρι με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή με μια σπάτουλα.

    5.Το βάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι Νο. 28, βάζετε το γλυκό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και το ψήνετε για 45 λεπτά.

    6.Για το σιρόπι: Βράζετε τα 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη στο 1 φλ. τσαγιού νερό με το λεμόνι και όταν το γλυκό κρυώσει το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι [για περισσότερο σιρόπιασμα διπλασιάστε την ποσότητα].

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι

    Προηγούμενο άρθροCherry Tiramisu
    Επόμενο άρθροΤραγανά πατατοπιτάκια
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!