Μπουγάτσα χωρίς κρέμα…. Έχετε δοκιμάσει;;;

    0
    463

    Μπουγάτσα χωρίς κρέμα…. Έχετε δοκιμάσει;;; . στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίζουν και προτιμούν την μπουγάτσα με κρέμα. Σε πολλά μπουγατσατζίδικα όμως θα βρείτε και τη σκέτη, η οποία αποτελείται μόνο από φύλλα και βούτυρο. Μου έχουν διηγηθεί επίσης ότι παλιά περνούσε από κάποιες γειτονιές του Πειραιά – πολύ πιθανόν και από αλλού– ένας πλανόδιος μπουγατσατζής που είχε πάντα και τα δύο είδη».

     

    Εύκολο / Μερίδες: 6-8 / Προετοιμασία: 10′ / Χρόνος: 40′

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
    • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
    • ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
    • κανέλα, για το πασπάλισμα

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° – 170° C. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.

    Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.

    Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40 λεπτά).

    Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 

    Via: http://gastronomos.gr/gr/

     

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !