Μπουγάτσα χωρίς κρέμα…. Έχετε δοκιμάσει;;; . στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίζουν και προτιμούν την μπουγάτσα με κρέμα. Σε πολλά μπουγατσατζίδικα όμως θα βρείτε και τη σκέτη, η οποία αποτελείται μόνο από φύλλα και βούτυρο. Μου έχουν διηγηθεί επίσης ότι παλιά περνούσε από κάποιες γειτονιές του Πειραιά – πολύ πιθανόν και από αλλού– ένας πλανόδιος μπουγατσατζής που είχε πάντα και τα δύο είδη».
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εύκολο / Μερίδες: 6-8 / Προετοιμασία: 10′ / Χρόνος: 40′
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
- κανέλα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° – 170° C. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.
Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40 λεπτά).
Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Via: http://gastronomos.gr/gr/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .