Χταπόδι παραδοσιακό με κοφτό μακαρονάκι

    0
    Χταπόδι-παραδοσιακό-Syntages-Matinas
    Χταπόδι-παραδοσιακό-Syntages-Matinas

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Χταπόδι παραδοσιακό με κοφτό μακαρονάκι. Μια κλασική πεντανόστιμη και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας…

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 1 κιλό χταπόδι
    • 300γρ. μακαρονάκι κοφτό
    • 3 κουτ. σούπας ξίδι
    • 70γρ. λάδι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
    • 4-5 ντομάτες ώριμες, μέτριες, ψιλοκομμένες
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ
    • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό

     

    Εκτέλεση

    Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε με το ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό σε χαμηλή φωτιά (με σκεπασμένη την κατσαρόλα) μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, κρατώντας όσο ζωμό έχει περισσέψει. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

    Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις ντομάτες, την καυτερή πιπερίτσα και τον πελτέ αφού τον διαλύσετε σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το κοφτό μακαρονάκι και το χταπόδι και χαμηλώνετε τη φωτιά.

    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό στην κατσαρόλα 3-4 λεπτά πριν σερβίρετε.

    Σερβίρετε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!!