Τα καλύτερα λαζάνια που φτιάξατε ποτέ!!! Καλέστε την οικογένεια και τους φίλους το Σαββατοκύριακο για φαγητό και εντυπωσιάστε τους με αυτή τη συνταγή για λαζάνια, για 12 άτομα.
Προετοιμασία: 10′ – 15′
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση: 20′-30′
Μερίδες: 12
Συστατικά
1 κιλό γλυκό ιταλικό λουκάνικο
3/4 κιλού γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
Μισό φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
800 γρ ντομάτα κονκασε (ψιλοκομμένη κονσέρβας)
170 γρ ντοματοπελτέ
180 γρ χυμό ντομάτας κονσέρβα
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
φιλαράκια βασιλικό, μαϊντανό και μάραθο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, ιταλικά καρυκεύματα
12 (φύλλα) λαζάνια
450 γρ τυρί ricotta
¾ κιλού τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
¾ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, τον χυμό και το νερό και ρίχνουμε μέσα τα καρυκεύματα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και ένα κουταλάκι αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει, για μιάμιση ώρα περίπου.
Βράστε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα τα λαζάνια. Βράστε τα για περίπου 10 λεπτά και σουρώστε τα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί riccota, το αυγό, λίγο μαϊντανό και μισό κουταλάκι αλάτι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα ταψί 22Χ33, στρώστε κάτω μια δόση από τον βρασμένο κιμά, σχεδόν ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού.
Απλώστε από πάνω όσα φύλλα λαζάνια χρειαστεί και πάνω από τα λαζάνια, μια στρώση από το μείγμα με τη riccota και το 1/3 της mozzarella.
Απλώστε άλλο ενάμιση φλιτζάνι κιμά πάνω από τα τυριά και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Συνεχίστε άλλη μια φορά με τις στρώσεις, βάζοντας πάλι λαζάνια κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και πασπαλίστε από πάνω με την τριμμένη παρμεζάνα και τη mozzarella.
Σκεπάστε προσεκτικά με αλουμινόχαρτο- να μην αγγίζει τα τυριά- και ψήστε για 25 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 25′.
Αφήστε το ταψί να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν κόψετε και σερβίρετε τα λαζάνια.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τα καλύτερα λαζάνια που φτιάξατε ποτέ!!!https://t.co/XJnn3GdDZF μέσω @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) June 17, 2023
The post appeared first on: allrecipes.com