Πανεύκολη Σοκολατόπιτα

    0
    428

    Πανεύκολη Σοκολατόπιτα ΜΟΝΟ με 5 ευρώ! Θα σας Ξετρελάνει !!  Μην χάσετε αυτήν την συνταγή…Μια υπέροχη σοκολατόπιτα σε ελάχιστο χρόνο. Είναι κι αυτές οι μέρες που μας πιάνει μια λιγούρα για γλυκό και δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι. Πρόκειται για ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά των παιδιών, που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Δεν θα προλάβετε να την σερβίρετε

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Πανεύκολο γλυκό-κόλαση με Kinder Bueno!!

     

    Συστατικά

    • 2 αυγά
    • 100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 50 γρ. μαλακό αλεύρι λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
    • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη
    • Για το γλάσο:
    • 125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
    • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

     

    Εκτέλεση

    Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά). Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σοκολατόπιτα με Stevia

    Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε…

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !