Nηστίσιμο Σάμαλι

    0
    351

    Nηστίσιμο Σάμαλι. Σάμαλι νηστίσιμο, ένα ζουμερό σιροπιαστό παραδοσιακό πολίτικο γλυκό ταψιού με άρωμα μαστίχας που μπορεί να μας ακούγεται δύσκολο αλλά είναι μια εύκολη συνταγή.

     

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    400γρ σιμιγδάλι χονδρό

    250γρ σιμιγδάλι ψιλό

    1 φλιτζάνι νερό

    1 φλιτζάνι ζάχαρη

    ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

    1 ½ κουτουταλιά γλυκού μαστίχα τριμμένη

    5 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

    Για το σιρόπι

       2 φλιτζάνια νερό

    2 φλιτζάνια ζάχαρη

    ½ φλιτζάνι κονιάκ

     

     

    Εκτέλεση

    1. Ανακατεύουμε το χονδρό σιμιγδάλι με το ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ.
    2. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
    3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι.
    4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 10 λεπτά.
    6. Σερβίρουμε όταν απορροφήσει το σιρόπι.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !