Nηστίσιμο Σάμαλι. Σάμαλι νηστίσιμο, ένα ζουμερό σιροπιαστό παραδοσιακό πολίτικο γλυκό ταψιού με άρωμα μαστίχας που μπορεί να μας ακούγεται δύσκολο αλλά είναι μια εύκολη συνταγή.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
400γρ σιμιγδάλι χονδρό
250γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 ½ κουτουταλιά γλυκού μαστίχα τριμμένη
5 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το χονδρό σιμιγδάλι με το ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε όταν απορροφήσει το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
