(Ντόνατς) Λουκουμάδες. Σπιτικά Ντόνατς που μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε, σοκολάτα, μαρμελάδα, μερέντα, κάσταρντ κρίμ ή κρέμα πατισερί. κλπ . Και οι οδηγίες για να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε όπως εμείς. Να τα διακοσμήσετε με γλάσσο ή με ζαχαρίτσα ,τρούφα, ή πολύχρωμα κουφετάκια, και γιατί όχι γλυκό κουταλιού, μέλι κλπ.
Συστατικά
- 200 γρ γάλα ζεστό
- 8 γρ μαγιά
- 60 γρ ζάχαρη
- 500 γρ αλεύρι γοχ
- 7 γρ αλάτι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ζεστό (όχι καυτό μην κάψει την μαγιά) την ζαχαρίτσα μας και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί. (Ένα τεταρτάκι περίπου)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
2.Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι περασμένο από κόσκινο, το αλάτι και τα 2 αυγά, την βανίλια, και το βούτυρο σιγά σιγά, και ζυμώνουμε αρκετή ώρα μέχρι το ζυμαράκι μου να γίνει αφράτο και ελαστικό.
Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε ένα μπολ (το έχουμε αλείψει με λαδάκι γύρω γύρω για να μην μας κολλήσει) και το βάζουμε να φουσκώσει καλύπτοντας το με μια μεμβράνη.
3.Όταν φουσκώσει παίρνουμε το ζυμαράκι μας και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε τον πλάστη και το ανοίγουμε σε πάχος 1 εκατοστό περίπου και τα κόβουμε με ένα κουπάτ ή με το γείσο από ένα φαρδύ ποτήρι. Κάνουμε την τρυπούλα από μέσα εάν θέλουμε (με ένα σφινοπότηρο) ή τα αφήνουμε χωρίς τρυπούλα για να τα γεμίσουμε . Τα βάζουμε σε δισκάκι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, καλυμμένα με μια μεμβράνη.
4.Όταν φουσκώσουν και διπλασιαστούν τα τηγανίζουμε στους 170ο και από τις δυο πλευρές.
5.Τελος τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα στολίζουμε ή γεμίζουμε ανάλογα με την επιθυμία μας.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Via: karapetakou.gr
