Παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση αυγό, γιαούρτι, κεφίρ για έξτρα γεύση! (Video)

    0
    718

    Παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση αυγό, γιαούρτι, κεφίρ για έξτρα γεύση! (Video)

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σουδάκια κρέμας σοκολάτας με γέμιση σοκολάτας και λαχταριστή ganache

     

    Ingredients

    • 10-11 φύλλα κρούστας, για στρογγυλό ταψάκι Νο 40
    • 4 αυγά.
    • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες.
    • 1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ.
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
    • ½ κ.γ. σόδα.
    • 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους -ζαράκια.
    • 300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια.

    Συστατικά

    • 10-11 φύλλα κρούστας, για στρογγυλό ταψάκι Νο 40
    • 4 αυγά.
    • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες.
    • 1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ.
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
    • ½ κ.γ. σόδα.
    • 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους -ζαράκια.
    • 300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια.

     

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε τα 3 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο & τη σόδα. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ. γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού. Απλώνουμε διάσπαρτα λίγους κύβους βουτύρου (7-8) και ρολάρουμε το φύλλο να πάρουμε ένα γεμιστό μπαστουνάκι.

    Το τοποθετούμε στο ταψάκι στην εξωτερική διάμετρο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και «χτίζουμε» αραδιάζοντας το ένα κολλητά με το άλλο το ταψάκι μας προς το κέντρο. (Σαν Κιχί) Χτυπάμε το τελευταίο αυγό και χύνουμε μέσα στο κεφίρ για να τα ανακατέψουμε μαζί.

    Περιχύνουμε όλα τα φύλλα με το κεφίρ και κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι να εισχωρήσει και ανάμεσα το μείγμα μας. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 180 με αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

    TIP: Καλό είναι εκτός από το βούτυρο μας να λαδώνουμε τα φύλλα μας!!!!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας. (Video)

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

     

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα νησιώτικη
    Επόμενο άρθρο(Ντόνατς) Λουκουμάδες
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!