Παγωτό Πραλίνα!. Παγωτό για όλη την οικογένεια, γεμάτο από τη νοστιμιά της πραλίνας φουντουκιού και την πλούσια γεύση του ζαχαρούχου γάλακτος.
Συστατικά
2 κουτιά ερμολ(μορφατ ή γιωτης) φυτική σαντιγυ
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
2 κουτια ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μεγάλο
1 κουβερτούρα 125gr
3 κ.σ. κακάο
3 βανιλιες
1 βαζάκι μικρό μερεντα
2 συσκευασίες μπισκότα Oreo σπασμένα
(Τα υλικά τουλάχιστον 1 ώρα πριν στο ψυγείο, ζαχαρούχο, εβαπορέ και σαντιγί)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τη σαντιγί για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ. Επίσης καλό χτύπημα…..
Μετά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ (βγαίνει πιο αφράτο) και προσθέτουμε το κακάο,την κουβερτούρα λιωμένη μαζί με τη μερεντα αφού έχουν κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με το μείγμα.
Στην συνέχεια, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Στρώνουμε μεμβράνη στη φόρμα (ή λαδοκολλα) και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Βάζουμε κατάψυξη όλο το βράδυ, ξεφορμάρουμε και καλή απόλαυση……Από πάνω έχω βάλει σιρόπι σοκολάτας…..Καλή επιτυχία!
Σημείωση: Η δοσολογία που γράφω είναι διπλή….βγαίνει πάρα πολύ όποιος θέλει μειώνει στο μισό. Επίσης, κάπου διάβασα ότι για να μη κρυσταλλώσει το παγωτό, βάζουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Εμένα δεν έχει προλάβει να μείνει τόσο ώστε να κρυσταλλώσει…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: xrysessyntages.gr