Πανακότα με κόκκινα φρούτα από τη Ματίνα

    0
    9
    Print Friendly, PDF & Email

    Πανακότα με κόκκινα φρούτα από τη Ματίνα. Η αγαπημένη μου συνταγή είναι πανεύκολη και γευστική σαν  «επαγγελματική πανακότα».

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 1 ltr ‏κρέμα γάλακτος
    • 150 gr. ‏ζάχαρη
    • 5 φύλλα ‏ζελατίνη
    • 1 ‏βανίλια

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπόλ χτυπώ ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει λίγο.
    2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
    3. Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκεύω τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν τις ρίχνω  μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω να διαλυθούν.
    4. Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή, δεν θα πρέπει να βράσει.
    5. Αναμιγνύω τις κρέμες γάλακτος και προσθέτω και τη βανίλια. Ανακατεύω να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάζω την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
    6. Για τη σάλτσα βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνω τα κόκκινα φρούτα και αφήνω 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει.
    7. Διαλύω το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και βάζω το και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήνω όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Την αφήνω να κρυώσει.
    8. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την πανακότα σε μια πιατέλα και περιχύστε την με τη σάλτσα.
    9. Tip: Η σάλτσα όταν κρυώσει γίνεται  πηκτή. Όταν λοιπόν τη φτιάχνετε, αν νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά πηκτή, απλώς προσθέστε λίγο ακόμη νισεστέ. Όχι πολύ όμως, γιατί θα βγει ζελέ!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )