Πανακότα με κόκκινα φρούτα από τη Ματίνα. Η αγαπημένη μου συνταγή είναι πανεύκολη και γευστική σαν «επαγγελματική πανακότα».
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 ltr κρέμα γάλακτος
- 150 gr. ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ χτυπώ ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει λίγο.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκεύω τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν τις ρίχνω μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω να διαλυθούν.
- Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή, δεν θα πρέπει να βράσει.
- Αναμιγνύω τις κρέμες γάλακτος και προσθέτω και τη βανίλια. Ανακατεύω να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάζω την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για τη σάλτσα βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνω τα κόκκινα φρούτα και αφήνω 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει.
- Διαλύω το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και βάζω το και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήνω όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Την αφήνω να κρυώσει.
- Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την πανακότα σε μια πιατέλα και περιχύστε την με τη σάλτσα.
- Tip: Η σάλτσα όταν κρυώσει γίνεται πηκτή. Όταν λοιπόν τη φτιάχνετε, αν νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά πηκτή, απλώς προσθέστε λίγο ακόμη νισεστέ. Όχι πολύ όμως, γιατί θα βγει ζελέ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .