Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

    0
    231
    Print Friendly, PDF & Email

    Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής! Παραδοσιακό πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ένα εξαιρετικό γλυκό ταψιού με αφράτο σιροπιασμένο ραβανί και τέλεια βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με σαντιγί και άρωμα βανίλιας που απογειώνει την γεύση του. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο ραβανί που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Πολίτικο ραβανί με κρέμα

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Ραβανί αφράτο πεντανόστιμο

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • Αυγά 6
    • Ζάχαρη 50 γραμμάρια
    • Γάλα 200 ml φρέσκο
    • Σπορέλαιο 200 ml
    • Σιμιγδάλι 1 σακουλάκι χοντρό
    • Μπέικιν Πάουντερ 1
    • Βανίλια 1
    • ** Για το σιρόπι
    • Νερό 3 ποτήρια
    • Ζάχαρη 3 ποτήρια
    • Λεμόνι χυμό από μισό
    • Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό
    • ** Για την κρέμα
    • Γάλα 1 λίτρο φρέσκο
    • Ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας
    • Κορν Φλάουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
    • Αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
    • Βανίλια 1
    • Βούτυρο 50 γραμμάρια
    • Σαντιγί 1 ποτήρι χτυπημένη
    • Κανέλα Καρύδια

     

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο, σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 30 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

    Για το σιρόπι: Βράζουμε 3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη και μισό λεμόνι το χυμό του για 5 λεπτά. Όταν το κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.

    Για την κρέμα: Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Ραβανί αφράτο πεντανόστιμο

    Όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι σαντιγί χτυπημένη ανακατεύουμε απαλά και την τοποθετούμε πάνω στο γλυκό. Τέλος ρίχνουμε πάνω κανέλα και καρύδια!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )