Απολαυστικό Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι!! Αυτό το παραδοσιακό σιμιγδαλένιο ραβανί με κυδώνι , έχει ένα εξαιρετικό σιρόπι με άρωμα λεμόνι που δένει με τη γεύση του κυδωνιού και είναι αφράτο και κίτρινο από το σιμιγδάλι.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ
• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 5 αυγά
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 3 κ.σούπας κονιάκ
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 4 φλυτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• χυμό από μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
• 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού
• 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σπάτουλα.
Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να πάρει ύψος δυόμιση έως τρία δάκτυλα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ο) για 40-45 λεπτά της ώρας.
Ενώνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το ποτίζουμε με το σιρόπι.
Το κόβουμε σε μία φορμίτσα σε σχήμα καρδιάς ή τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί.
Όταν λιώσει προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την sauce σοκολάτας πάνω από το ραβανί, προσθέτουμε το γλυκό κυδώνι και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ
Προσαρμογή από συνταγή: Filenades.gr
