Πίτσα με αραβική πίτα για χορτοφάγους. Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα όμως θα δείτε πως η αραβική πίτα ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη.
Συστατικά
- 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
- 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
- 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
- *Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 συσκευασία ντοματάκια Κον κασέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Tips: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας. Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά. Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!