Η απόλυτη συνταγή για χοιρινό κοντοσούβλι. Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι η καλύτερη πρόταση για το τραπέζι με φίλους και οικογένεια. Εύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο θα κερδίσει τους πάντες!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
1.5 κιλό χοιρινό λαιμό
20 γραμμ. αλάτι
3 γραμμ. πιπέρι μαύρο
1.5 γραμμ. μπαχάρι
30 ml ξύδι λευκό
60 ml ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 μεγάλες ντομάτες
2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας πριν το ψήσιμο.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια των 5 εκατοστών.
Το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και το Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Μετά το ραντίζουμε με το ξίδι, το ελαιόλαδο και το μπαχάρι και το μαλάσουμε για 2 λεπτά.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπαζόμενο με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τις πιπεριές περιμετρικά σε κομμάτια καθώς και όλα τα αλλά.
Μαρινάδα:
TERIYAKI
1/3 φλιτζ. σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι*)
1/3 φλιτζ. ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο (ή ελαιόλαδο)
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ ENCHILADA
3/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα enchilada
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
MAΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1/4 φλιτζ. μηλόξυδο
1/4 φλιτζ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλιτζ. μέλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
1/4 φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
ΜΕ ΑΝΑΝΑ
2/3 φλιτζ. χυμός ανανά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1/2 κουταλάκι του γλυκού το καθένα: φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου
Προαιρετικά: πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Σε σούβλα περνάμε το χοιρινό κρέας εναλλάξ με πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι και μετά με πράσινη πιπεριά και ντομάτα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200, πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχει ένα ταψί με νερό, για μια ώρα γυρίζοντας το κοντοσούβλι κάθε 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε από τον φούρνο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και στύβουμε και μισό λεμόνι από πάνω.
Φυσικά, μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .