Πανεύκολο Cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται μόνο σε 5′. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Για τη βάση
- • 250 γραμ. μπισκότα digestive
- • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
- • 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
- • 300 γραμ. τυρί κρέμα
- • 1 λεμόνι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο
- • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
- • 1½ κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Η συνταγή για εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄.
Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Η κρέμα του cheesecake
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Η σάλτσα βύσσινο
Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2 – 3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
Πανεύκολο Cheesecake χωρίς ψήσιμο Πανεύκολο Cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται μόνο σε 5′.
🌟🌟🌟🌟🌟
Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινοhttps://t.co/N4ZXkallrg via @SyntagesTinas— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 16, 2024
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Το είδαμε εδώ