Πλεξούδα με κανέλα. Μπορεί η κανέλα να μην είναι μπαχαρικό για το κλίμα μας, αλλά η γιαγιά μου τη χρησιμοποιούσε πάντα, ειδικά όταν κρύωνε. Ο χειμώνας φαινόταν να επιφυλάσσεται αποκλειστικά στην κανέλα.
Aνακατεύουμε το αλεύρι και τη ξερή μαγιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
Στη συνέχεια, το ανοίγετε με πλάστη σε λεπτή πλάκα, σε πάχος 1 εκ. και βάζετε από πάνω κανέλα και ζάχαρη σε όλη τη ζύμη.
Πάντα βάζω πολλή ζάχαρη, γιατί μου αρέσει όσο πιο γλυκό γίνεται και μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με το γούστο σας.
Στη συνέχεια στρίβω και τις δύο άκρες της ζύμης η μία προς την άλλη, ώστε να πάρω δύο ρολά. Τα χωρίζω με ένα μαχαίρι και κόβω το καθένα στη μέση άλλη μια φορά, αλλά όχι μέχρι τέλους.
Yφαίνω μια πλεξούδα. Συνδέστε καλά τις άκρες για να μην ξετυλιχτούν κατά το ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε με ασπράδι, τρίβουμε από πάνω μαργαρίνη.
Έψησα στους 180C.
Όπως και εσείς μπορείτε να συμπεράνετε μια πολύ εύκολη, νόστιμη και μυρωδάτη συνταγή.