Παραδοσιακό Σάμαλι

    0
    199
    Syntages-matinas.gr -Παραδοσιακό Σάμαλι
    Syntages-matinas.gr -Παραδοσιακό Σάμαλι

    Παραδοσιακό Σάμαλι

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σαλάτα καπνιστού τυριού

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • Για το σάμαλι:
      • 500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
      • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
      • 400 γρ. ζάχαρη
      • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
      • 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
      • Ξύσμα από 1 λεμόνι
      • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
    • Για το σιρόπι:
      • 700 γρ. ζάχαρη
      • 400 γρ. νερό
      • 1 ξυλάκι κανέλας
      • Φλούδα από 1 λεμόνι
      • 2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι

    Εκτέλεση

    1. Για το Σάμαλι:
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
    3. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
    4. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
    5. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
    6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
    8. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το σάμαλι.

    Για το σιρόπι:

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
    2. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
    3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

    Συναρμολόγηση:

    1. Μόλις βγάλουμε το σάμαλι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
    2. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
    3. Σερβίρουμε το σάμαλι κρύο, πασπαλισμένο με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή παγωτό καϊμάκι.

    Tips:

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Στριφτά ρολά κανέλας
    • Για πιο αφράτο σάμαλι, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στο μείγμα.
    • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μαστίχας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη.
    • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με χυμό πορτοκαλιού για μια νηστίσιμη εκδοχή.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr -Παραδοσιακό Σάμαλι
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !