Η συνταγή για αρνάκι ραγού με αγκινάρες είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα. Η αργή μαγειρική του αρνιού με τα λαχανικά και τα μυρωδικά δημιουργεί ένα θεσπέσιο ραγού, ιδανικό για να συνοδέψει ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 κιλό αρνί από μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε κύβους
- 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι (για τις αγκινάρες)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία αγκινάρων: Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Σοτάρισμα κρέατος: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρισμα λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήσιμο με κρασί: Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθήκη ντομάτας και αγκινάρων: Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις αγκινάρες.
- Προσθήκη κρέατος και σιγοβράσιμο: Επιστρέφουμε το αρνί στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το αρνάκι ραγού ζεστό, με φρέσκο ψωμί, ρύζι, πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Tips:
- Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο κρασί στο ραγού.
- Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αγκινάρες, αν δεν βρίσκετε φρέσκες.
- Για πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό κρέατος ή λαχανικών.