Πασχαλινά κουλουράκια. Καιρός για τα καθιερωμένα πασχαλινά κουλουράκια και αν είστε στην αναζήτηση της συνταγής, μόλις την βρήκατε, πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία !!!
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 100γρ. γάλα πλήρες
- 1/2κ.γ. Baking Powder
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- TIP: Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________