Παστάκια κέικ με βανίλια και σοκολάτα. Ατομικά, σοκολατένια και λαχταριστά σπιτικά παστάκια με επικάλυψη σοκολάτας!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 2½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλ. μαλακό βούτυρο
- 1¾ φλ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- 1¼ φλ. γάλα
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)
- * ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 60 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 3¾ φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. κακάο
- 2 κ.σ γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για τα σπιτικά παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Σκάβουμε τις άκρες του μπολ με μία σπάτουλα.
Χτυπάμε για ακόμα 2΄το μίγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα μπισκότα, απλώνουμε σε μία στρώση το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50΄περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε-πρέπει να βγαίνει στεγνή από την καρδιά του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας και την απλώνουμε σε μία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε κομμάτια λαδόκολλας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο για να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλυψη.
Χτυπάμε το βούτυρο με μένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το 1 φλ. άχνης ζάχαρης. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να αραιώσει. Αν βγει αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .