Πατατοσαλάτα νησιώτικη. Πατατοσαλάτα με χταπόδι για καλοκαιρινή κι όχι μόνο διάθεση…Υπέροχο συνοδευτικό στο τραπέζι σας.
Συστατικά
- Χταπόδι 1 κιλό
- Δάφνη 1 τεμ
- Μπαχάρι 2 τεμ
- Κρασί 1/2 κούπα τσαγιού
- Πατάτες 500 γρ κομμένες
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 3-4 τεμ
- Αγγουράκια τουρσί 3-4 τεμ
- Ελιές μαύρες 10 τεμ
- Κάπαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
- Ξύδι 5 κουταλιές της σούπας
- Λεμόνι χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι της σούπας
- Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
- Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να πάρει μια βράση από το νερό που θα βγάλει το ίδιο, ρίχνουμε το πρώτο νερό και το σουρώνουμε.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει το χταπόδι μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι, 3 κουταλιές ξύδι, το κρασί , σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά το χταπόδι.
Αφού βράσει και μαλακώσει το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε τεμάχια
Στο διάστημα που έβραζε το χταπόδι, έχουμε βάλει τις κομμένες πατάτες να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες, ξεπλένουμε λίγο την κάπαρη και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το χταπόδι, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τα αγγουράκια και τις ελιές.
Δουλεύουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ξύδι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό πασπαλίζουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: www.chefoulis.gr