Πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι. Εύκολο ελληνικό κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι.
Συστατικά
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λεμόνι
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο 170 βαθμούς Κελσίου
2. Βουτυρώστε την φόρμα
3. Χτυπάμε μαζί χυμό λεμονιού και φλούδα, ζάχαρη, λάδι και γιαούρτι.
4. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
5. Ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
6. Κατά το ψήσιμο φτιάχνετε σιρόπι. Συνδυάστε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό φλούδα λεμονιού και σταγόνες χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση και μετά σιγοβράστε για 5-7 λεπτά και απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφαιρέστε το φλοιό λεμονιού.
8. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει στην φόρμα για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι κάνετε πολλές τρύπες τυχαία πάνω από την κορυφή του κέικ. Ρίχνουμε απαλά το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ ενώ είναι ακόμα στην φόρμα, αφήστε χρόνο για να μουλιάσει το κέικ στο σιρόπι. (Δεν χρησιμοποίησα όλο το σιρόπι, προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας)
Εναλλακτικά, με ζάχαρη άχνη, φτιάξτε γλάσο λεμονιού ή γλάσο με τυρί κρέμα. Όλες οι νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.
Το πορτοκάλι αντί του λεμονιού είναι επίσης μια υπέροχη αλλαγή.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
The post appeared first on : Dora Joannou
