Γαλλική τάρτα φλάν. Αυτή η απλή γαλλική τάρτα φλάν φτιαγμένη με έτοιμη σφολιάτα από κατάστημα είναι τέλεια γλυκιά και εντελώς ακαταμάχητη!
Απόδοση: 16 x 8 εκ. τάρτα (6-8 μερίδες)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος: 20 ώρες (κυρίως χρόνος ψύξης)
Συστατικά
135 γρ. ή 8 μεγάλους κρόκους αυγών
65 γρ. ή 1/2 γ. άμυλο καλαμποκιού
175 γρ. ή 3/4 γ. + 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
8 γρ. ή 2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. ή 1 2/3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο
80 γρ. ή 1/3 γ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
17 γρ. ή 1 κρόκο, χτυπημένο
2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών, το άμυλο καλαμποκιού, τη μισή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε απαλά συνεχώς μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μικρές φυσαλίδες.
Ρίξτε σιγά σιγά το 1/6 του ζεστού μείγματος γάλακτος στο μείγμα των κρόκων ενώ ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα των κρόκων. Είναι σημαντικό να ρίχνετε σιγά σιγά και να χτυπάτε συνεχώς .
Επιστρέψτε την υπόλοιπη κατσαρόλα με το γάλα σε φωτιά και ρίξτε τον κρόκο και το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη υφή κρέμας.
Μόλις γίνει λεία, τοποθετήστε αμέσως πλαστική μεμβράνη πάνω από την κρέμα (ακουμπώντας την κρέμα) για να μην σχηματιστεί κρούστα. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Στρώστε ένα ταψί ρυθμιζόμενο 16 x 8 εκ με λαδόκολλα κόβοντας έναν κύκλο για τον πάτο και ένα φύλλο δακτυλίου για τα πλάγια. Χρησιμοποιήστε σπρέι λαδιού για να στερεώσετε το λαδόκολλα στο τηγάνι. Κόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλο 16 εκ.
Χρησιμοποιήστε το τηγάνι για να οπτικοποιήσετε τις διαστάσεις. Κόψτε επίσης 2 λωρίδες ζύμης πλάτους 8 εκ για την πλαϊνή κρούστα.
Μπορεί να χρειαστείτε 2 λωρίδες + λίγη ακόμα ζύμη για να στρώσετε τα πλαϊνά του ταψιού.
Στρώνουμε πρώτα τις πλευρές του ταψιού με τις λωρίδες ζαχαροπλαστικής και με τα δάχτυλά μας «κολλάμε» απαλά τα κομμάτια της ζύμης μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να «κολλήσετε» τα κομμάτια. Μόλις μπουν οι πλευρές της ζύμης στο ταψί, βάλτε το κυκλικό κομμάτι ζύμης και «κολλήστε» τις άκρες μεταξύ τους πιέζοντας απαλά τα κομμάτια της ζύμης μεταξύ τους.
Παγώνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °Celsius.
Βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και ανοίξτε απαλά τρύπες στη βάση της κρούστας με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε όλη τη ζύμη και βάλτε βαρίδια ψησίματος στη λαδόκολλα.
Ψήστε την κρούστα για 20-25 λεπτά στους 220 °Celsius.. Αφαιρέστε το λαδόκολλα και τα βάρη και ψήστε άλλα 5 λεπτά.
Η σφολιάτα θα φουσκώσει, μην ανησυχείτε θα καταρρεύσει μόλις βγει από τον φούρνο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και χτυπάτε με το σύρμα να ξεκολλήσει.
Ρίχνουμε τη γέμιση κρέμας στην κρούστα και λειαίνουμε το πάνω μέρος της κρέμας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να αλείψετε το κρόκο και ψήστε στους 200 °Celsius για 55-60 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί 180 μοίρες στα 30 λεπτά.
Εάν η κορυφή και η ζύμη ροδίζουν πολύ γρήγορα, τοποθετήστε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε αμέσως την τάρτα από το φούρνο και την κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες επιπλέον για μια σφιχτή κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να γίνει πιο απαλή κρέμα.
Καλή επιτυχία!!!
Βγάζουμε από το ψυγείο και απολαμβάνουμε!
Προσαρμογή από συνταγή: https://thegastronomygal.wordpress.com/
