Πλούσιες Τηγανίτες Με Ξινή Κρέμα Σε Λίγα Λεπτά! Οι τηγανίτες είναι ένα κλασικό, γαστρονομικό στολίδι, κατάλληλο για πρωινό. Που μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμο αν μαγειρέψετε αυτές τις αγαπημένες τηγανίτες με ξινή κρέμα με την προσθήκη σοκολάτας και μπανάνας.
Έτσι Θα έχετε ένα αναζωογονητικό αρωματικό πρωινό, για το οποίο μπορείτε και πρέπει να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή κακάο. Οι ξινές κρέπες σύμφωνα με αυτήν τη συνταγή είναι, πρώτον, αφράτες τηγανίτες, οι οποίες δεν είναι καθόλου δύσκολες στο μαγείρεμα, προσιτές, επιπλέον, σχετικά γρήγορα και επίσης πολύ ενδιαφέρουσες και απλά νόστιμες!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
– 0,5 φλιτζάνι *** ξινή κρέμα
– 1 ποτήρι αλεύρι σίτου
– 1 – 2 αυγά
– 0,5 φλιτζάνια ζάχαρης
– μισή μπανάνα
– 50 γραμμάρια σοκολάτας
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 20 – 30 ml ηλιελαίου.
- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΞΥΝΗ ΚΡΕΜΑ
- *** ΔΗΛΑΔΗ (sour cream), ένα προϊόν που στην Ελλάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα το βρεις στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή μπακάλικο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ** ξινή κρέμα με ζάχαρη και αυγό σε μια ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Για ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη αντί για ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέστε ποιοτικό αλεύρι , μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε πολύ απαλά κοσκινίζοντας το αλεύρι σας , προτιμώ να ρίχνω πρώτα το μισό αλεύρι μου και στη συνέχεια σιγά σιγά το υπόλοιπο.
Αλέστε την αποφλοιωμένη μπανάνα με ένα πιρούνι, κόψτε, σπάστε ή τρίψτε τη σοκολάτα, και ανακατέψτε.
Στο μεταξύ, μπορείτε να επιλέξετε το συμπλήρωμα που προτιμάτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μούρα, κομμάτια άλλων φρούτων, ξηρών καρπών, σταφίδων κ.λπ.
Προσθέστε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας στη ζύμη τηγανίτας.
Ανακατέψτε τα με τη ζύμη έτσι ώστε αυτή η νόστιμη προσθήκη να κατανέμεται ομοιόμορφα στη ζύμη, η οποία, θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή.
Μπορείτε να τηγανίσετε σε συνηθισμένο άοσμο ηλιέλαιο.
Η ζύμη απλώνεται με μια κουταλιά της σούπας σε ένα ζεστό τηγάνι. Τηγανίστε και τις δύο πλευρές των τηγανιτών για περισσότερο από ένα λεπτό. Είναι απαραίτητο να αναποδογυρίσετε τις πλούσιες τηγανίτες όταν η πρώτη πλευρά έχει αρπάξει καλά και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά
Διακοσμήστε τις έτοιμες τηγανίτες σας με τσιπ σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο δυόσμο, συμπυκνωμένο γάλα ή ξινή κρέμα – επιλέξτε τι είναι πιο κοντά στο γούστο σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
