Πρωινό σε 15 λεπτά: τηγανίτες με τυρί και κεφίρ. Οι τηγανίτες είναι νόστιμες, αρωματικές και ορεκτικές. Από τη μία πλευρά, είναι μαλακές, και από την άλλη, με τραγανή κρούστα. Συνταγή απλή και εξαιρετικά γρήγορη.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- αλεύρι σίτου – 250 gr
- κεφίρ – 500 ml
- σκόνη ψησίματος – 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγά – 2 τεμ.
- σκληρό τυρί – 200 gr
- φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
- ένα ματσάκι χόρτα (οποιαδήποτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
- βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και ρίξτε κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τρίψτε το τυρί σε λεπτό τρίφτη και προσθέστε το στο μπολ (αφήστε λίγο για να πασπαλίσετε τις τηγανίτες)
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά , προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μπολ και ζυμώνουμε.
- Στη συνέχεια, ρίξτε άοσμο φυτικό λάδι και ψιλοκομμένα χόρτα (οποιαδήποτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- Ανακατέψτε τα πάντα και αφήστε τη ζύμη να παραμείνει για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο.
- Ρίξτε ένα μέρος της ζύμης.
- Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένη για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, γυρίστε τη τηγανίτα και τηγανίστε για άλλα 1,5-2 λεπτά, χωρίς καπάκι.
- Πασπαλίζουμε την τηγανίτα στην κορυφή με τριμμένο τυρί.
- Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας
- Βάλτε τις έτοιμες τηγανίτες σε ένα σωρό σε ένα πιατάκι και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .