Πρωινό σε 15 λεπτά: τηγανίτες με τυρί και κεφίρ. Οι τηγανίτες είναι νόστιμες, αρωματικές και ορεκτικές. Από τη μία πλευρά, είναι μαλακές, και από την άλλη, με τραγανή κρούστα. Συνταγή απλή και εξαιρετικά γρήγορη.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- αλεύρι σίτου – 250 gr
- κεφίρ – 500 ml
- σκόνη ψησίματος – 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγά – 2 τεμ.
- σκληρό τυρί – 200 gr
- φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
- ένα ματσάκι χόρτα (οποιαδήποτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
- βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και ρίξτε κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τρίψτε το τυρί σε λεπτό τρίφτη και προσθέστε το στο μπολ (αφήστε λίγο για να πασπαλίσετε τις τηγανίτες)
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά , προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μπολ και ζυμώνουμε.
- Στη συνέχεια, ρίξτε άοσμο φυτικό λάδι και ψιλοκομμένα χόρτα (οποιαδήποτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- Ανακατέψτε τα πάντα και αφήστε τη ζύμη να παραμείνει για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο.
- Ρίξτε ένα μέρος της ζύμης.
- Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένη για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, γυρίστε τη τηγανίτα και τηγανίστε για άλλα 1,5-2 λεπτά, χωρίς καπάκι.
- Πασπαλίζουμε την τηγανίτα στην κορυφή με τριμμένο τυρί.
- Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας
- Βάλτε τις έτοιμες τηγανίτες σε ένα σωρό σε ένα πιατάκι και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
