Πορτοκαλένιος Χαλβάς με σιμιγδάλι

    0
    296

    Πορτοκαλένιος Χαλβάς με σιμιγδάλι. Μια απλή συνταγή για ένα κλασικό, παραδοσιακό και νηστίσιμο γλύκισμα, ιδανικό για το τέλειο επιδόρπιο τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο. Πασπαλίστε τον, προαιρετικά, με αποξηραμένο ινδοκάρυδο ή με ξηρούς καρπούς και απολαύστε τον!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 1.250 γρ. νερό
    • 400 γρ. ζάχαρη (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τη γεύση σας και ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας)
    • 1 λοβό βανίλιας
    • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    • 3 μεγάλων πορτοκαλιών το χυμό + το ξύσμα
    • 50 γρ. αποξηραμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
    • πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
    • ελαφρώς καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα ή κάσιους και σταφίδες για γαρνίρισμα

     

    Εκτέλεση

    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το λοβό βανίλιας και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι μαζί το χυμό και το ξύσμα των 3 πορτοκαλιών και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμιχθούν πλήρως.
    2. Τέλος προσθέτετε το αποξηραμένο ινδοκάρυδο, ανακατεύετε και τα αφήνετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βράσουν τα υλικά και φουσκώσει το σιμιγδάλι. Όταν αρχίσουν να βράζουν και εμφανιστούν οι πρώτοι πίδακες κοχλασμού αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
    3. Προαιρετικά, προσθέτετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει ο χαλβάς σας ένα πορτοκαλί χρώμα. Βγάζετε το λοβό της βανίλιας, τον ανοίγετε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ρίχνετε τα εσωτερικά σποράκια του μέσα στο χαλβά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
    4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, μεγέθους επιλογής σας, ανάλογα με το πάχος κομματιών του χαλβά που επιθυμείτε. Ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού, τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. [*]
    5. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε κομμάτια μερίδες, πάνω σε κάθε κομμάτι βάζετε από ένα ξηρό καρπό και 1-2 σταφίδες και μετά τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Τον σερβίρετε δροσερό και τον απολαμβάνετε.

    [*] Αντί για ταψί μπορείτε να βάλετε το χαλβά σας σε φόρμα ή φόρμες επιλογής σας, όπως όλο το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή χωριστά σε 2 μικρότερες φόρμες ή να τον μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κρυώματος όπως προαναφέρεται.


    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    The post  appeared first on https://www.kitchenstories.eu

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή ταραμοσαλάτα με πατάτα.
    Επόμενο άρθροDevil’s Food Cake
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!