Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι (Video)

    0
    Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι
    Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι (Video) ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι το ίδιο πολύ. Θέλεις το μοναδικό άρωμα του πορτοκαλιού, η φίνα γεύση του ή το ότι είναι το γλυκό που μοσχοβολάει Ελλάδα, η πορτοκαλόπιτα είναι μέσα στην καρδιά μας και με αυτή τη συνταγή το μόνο σίγουρο είναι πως θα τη λατρέψετε ακόμα πιο πολύ.

    Tip: Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι καυτή όταν ρίξουμε το σιρόπι.

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • * ~ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ~
    • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
    • 500 γρ. νερό.
    • 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού.
    • **~ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ~
    • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
    • 2 πορτοκάλια.
    • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι.
    • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
    • 250 γρ. σπορέλαιο.
    • 250 γρ. γάλα, 3,5%.
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
    • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική.
    • 2 λοβούς βανίλιας.
    • 3 αβγά.
    • * ~ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ~
    • παγωτό.
    • γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

     

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα 2 πορτοκάλια σε νερό για 45 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    * Για το σιρόπι Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει μία βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

    * Για την πίτα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ο C στον αέρα.

    Ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάνε μεταξύ τους). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν θρυμματίζονται εύκολα.

    Εναλλακτικά παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες όπως στο βίντεο.

    Μεταφέρουμε τα φύλλα σε ένα ή καλύτερά 2 ταψιά . Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ξεραθούν, όχι να πάρουν χρώμα όμως. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 ο C στον αέρα.

    Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα στύβουμε για να φύγει όλο το ζουμί τους. Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.

    Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

    Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις, τα σπασμένα φύλλα ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25×30 εκ.

    Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 β στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα. Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

    Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 💕

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!!